KU tarybos teisėtumą aiškinasi teismas

KU tarybos teisėtumą aiškinasi teismas

Kol kas teismas nepriėmė jokio sprendimo byloje, kur Klaipėdos universiteto (KU) Menų fakulteto (MF) dekanas profesorius Vytautas Tetenskas kaltina universiteto tarybos rinkimų komisiją pažeidus reglamentą.

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teisme turėjęs vykti posėdis buvo atidėtas sausio 27 dienai.

V. Tetenskas į teismą kreipėsi kone prieš metus, iškart po įvykusių KU tarybos rinkimų. Dekanas teigia, kad rinkimų komisija neteisėtai paskutinę dieną pakeitė balsavimo reglamentą, tad, anot jo, taryboje dabar sėdi neteisėtai išrinkti žmonės.

"Paskutinę dieną buvo pakeistas balsavimo reglamentas ir nurodyta, kad būtinai reikia balsuoti už du žmones. O gal aš noriu tik už vieną balsuoti arba manęs netenkina nė vienas kandidatas? Rinkimų komisija neturi jokios teisės keisti reglamento. Jei nepavyko išrinkti tarybos narių per pirmąjį balsavimą, jie turėjo kreiptis į Senatą, kuris ir gali daryti pakeitimus", - metų senumo istoriją prisiminė V. Tetenskas.

Dekanas neslėpė, kad pats taip pat balotiravosi į universiteto tarybą ir buvo surinkęs kone daugiausia balsų. Tačiau esą dėl paskutinę dieną padarytų pokyčių reglamente jis į tarybą nepateko.

"Tikrai į teismą kreipiausi ne dėl to, kad aš nepatekau į tarybą. Ne tai esmė. Tiesiog pikta, kad rinkimų komisija elgėsi neteisėtai", - tikino profesorius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder