KU šiemet studijuos daugiau studentų nei pernai

KU šiemet studijuos daugiau studentų nei pernai

2019 m. studentų priėmimas į Klaipėdos universitetą (KU), buvo gana sėkmingas. Nors galutiniai priėmimo rezultatai bus susumuoti spalio 1 dieną, jau dabar aiškėja, kad šiais metais studentų priimta daugiau nei pernai.

„Džiugina studentų, priimtųjų į magistrantūros studijas, skaičius. Taip pat šiais metais didesnis susidomėjimas studijų tęsimu tarp kolegijų absolventų ir norinčiųjų įgyti papildomą išsilavinimą”, – pastebi KU Studijų prorektorė doc. dr. Sonata Mačiulskytė.

Iš viso KU siūlyta 30 bakalauro, 35-ios magistrantūros bei 1-a laispnio nesuteikianti studijų programa.

Pasibaigus priėmimui matyti, kad tarp norinčiųjų studijuoti populiarumo nepraranda Kineziterapija, Radiologija, Slauga, Vaikystės pedagogika, Psichologijos, Informatikos studijų programos.

„Pastaraisiais metais populiariausiomis tarp stojančiųjų išlieka šios sveikatos mokslų studijų programos: Slauga, Kineziterapija, o magistrantūroje – Slauga, Visuomenės sveikatos ugdymas.

Socialinių mokslų tarpe populiarios Psichologijos studijos, magistrantūroje – Socialinis darbas. Vaikystės pedagogika išlieka stabiliai populiari.

Verslo ir Viešosios vadybos studijų programų grupėje populiariausias – Viešasis administravimas, magistrantūroje – Sveikatos priežiūros vadyba ir Regionų valdysena.

Humanitariniuose moksluose populiarios Anglų ir kitos užsienio kalbos studijos, o magistrantūroje – Baltijos šalių istorija”, – teigia S. Mačiulskytė.

Anot studijų prorektorės, ypatingai džiugina tai, kad po pertraukos buvo suformuotos grupės į tas studijų programas, kurios anksčiau nebuvo populiarios.

„Šiais metais vėl suformuota grupė į atnaujintą Biologijos ir jūrų biotechnologijos studijų programą. Džiaugiamės didėjančiu ir tinkamai pasirengusių stojančiųjų susidomėjimu Informatikos studijomis Klaipėdos universitete”, – sako prorektorė.

Svarbu paminėti, kad šiemet Informatikos ir Mechanikos inžinerijos studijų programos buvo pripažintos rinkos poreikius labiausiai atitinkančiomis inžinerinėmis studijų programomis Lietuvoje. Joms suteikti „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklai. Iš viso, toks pripažinimas buvo suteiktas tik 8-ioms studijų programoms visoje šalyje.

Žvelgiant į stojimų rezultatus, pastebimas nepakankamas jaunuolių pasiruošimas inžinerinėms studijoms. Reaguodamas į tai, KU jau nuo šių metų aktyviai pradėjo inžinerinių klasių steigimą uostamiesčio gimnazijose, kur besimokantiems moksleiviams pamokas ves ne tik mokytojai, bet ir KU dėstytojai. Įrengiamos ir specialios laboratorijos moksleiviams. Siekiama, kad moksleiviai įgautų inžinerinius pagrindus ir būtų tinkamai pasiruošę studijoms universitete.

Be lietuvaičių, šiemet prašymus studijuoti KU pateikė ir virš 500 jaunuolių iš užsienio šalių. Paraiškų studijuoti sulaukta iš Ukrainos, Kazachstano, Gruzijos. Tradiciškai gausus paraiškų skaičius iš tolimųjų kraštų – Indijos, Bangladešo, Nigerijos, Ganos. Taip pat yra norinčių studijuoti iš kaimyninės Latvijos.

Užsienio studentus KU labiausiai domina šios bakalauro studijų programos: Informatika, Europos istorija, Europos istorija rusų kalba, Vadyba, Slauga, Socialinis darbas. Populiariausios magistratūros studijų programos – Sveikatos priežiūros vadyba bei Verslo vadyba.

Kiek iš viso užsienio šalių studentų bus pakviestų studijuoti į KU, paaiškės rugsėjo pabaigoje. Šiuo metu tvarkomi jų stojimo dokumentai. Kol kas tinkamų kandidatų studijoms KU atrinkta – 300. Kone 200 norinčiųjų neatitiko keliamų reikalavimų: jų egzaminų rezultatai buvo per žemi, netinkamos anglų kalbos žinios, o kai kurie neturėjo ir tinkamų dokumentų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder