KU ir DNB bankas plečia bendradarbiavimo sąvoką

KU ir DNB bankas plečia bendradarbiavimo sąvoką

AB DNB bankas pradeda naują mokslo ir verslo bendradarbiavimo etapą su didžiausia Vakarų Lietuvos regiono aukštąja mokykla - Klaipėdos universitetu (KU). Pagrindinis bendradarbiavimo tikslas - dalintis žiniomis ir patirtimi bei priartinti mokslą prie verslo, taip ugdant profesionalią ir socialiai atsakingą verslo bendruomenę.

Lietuvoje dar neįprastas bendradarbiavimo modelis grindžiamas ne tik finansine parama, bet ir intensyviais teorinių bei praktinių žinių mainais, taip pat galimybe studentams pritaikyti akademines žinias realiame versle.

Birželio 1-ąją pasirašytoje sutartyje numatyta, kad KU studentams bus suteikta galimybė DNB banke atlikti praktiką, nagrinėti realias verslo situacijas ir teikti savo pasiūlymus. Universiteto mokslininkai ir ekspertai bus kviečiami dalyvauti generuojant naujas verslo idėjas ir įgyvendinant naujausius vadybos mokslo atradimus. Savo ruožtu, banko specialistai, kaip verslo praktikai, konsultuos Klaipėdos universitetą, kokios specializacijos verslo studijų programų Lietuvos darbo rinkai reikės ateityje, dalinsis savo patirtimi, dalyvaus KU rengiamuose seminaruose ir konferencijose.

"Šiuo metu dažnai diskutuojama apie atotrūkį tarp studijų programų ir verslo poreikių. DNB bankas aktyviai bendradarbiauja su šalies mokslo institucijomis ir turi sukaupęs nemažą patirtį, kaip studentų praktiką padaryti įdomią ir naudingą tiek pačiam studentui, tiek ir bankui. Kasmet dalis geriausiai pasirodančių praktikantų lieka dirbti mūsų banke ir sėkmingai kopia karjeros laiptais. Esu įsitikinęs, kad ši nauja mokslo ir verslo partnerystė bus naudinga ne tik DNB bankui ir Klaipėdos universitetui, bet ir prisidės prie šalies ūkio konkurencingumo didinimo ugdant profesionalią ir socialiai atsakingą verslo bendruomenę Vakarų Lietuvos regione", - pasirašydamas sutartį sakė DNB banko valdybos pirmininkas ir prezidentas Bjornar Lund.

"Universiteto socialinių partnerių gretoje atsirado dar viena sėkmingo verslo įmonė - DNB bankas. Svarbu tai, kad mūsų naujasis partneris akcentuoja studijų ir verslo, verslo ir mokslo sąsajų svarbą. Universitetas savo partneriams gali pasiūlyti integruoto studijų, mokslo ir verslo slėnio kūrimo ir plėtojimo perspektyvą. Beje, ir universitetas, tapęs viešąja įstaiga, bendradarbiaudamas su DNB banku turi puikią progą papildyti savąjį verslumo žinių ir įgūdžių bagažą", - teigia KU rektorius Vaidutis Laurėnas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder