Konferencijoje - mokytojų patirtis ir lūkesčiai

Konferencijoje - mokytojų patirtis ir lūkesčiai

Praėjusią savaitę Klaipėdos universiteto "Aula Magna" korpuse vyko Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos (PPT) surengta mokslinė-praktinė konferencija "Mokytojo tapatumas: iššūkiai ir augimo galimybės", skirta tarnybos paskelbtų Mokytojų metų apibendrinimui.

Konferenciją pradėjo E. Balsio menų gimnazijos auklėtinių pasirodymas. Laikinai Klaipėdos PPT direktoriaus pareigas einantis Vidas Karvelis susirinkusiems pedagogams teigė, kad ši konferencija nėra visų veiklų pabaiga - ir toliau vyks įvairios paskaitos bei seminarai mokytojams.

Savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė džiaugėsi tikslinga PPT veikla, stiprinančia mokytojų psichologinę būseną. "Tam, kad vaiką lydėtų sėkmė, aplink turi būti stabilūs žmonės", - pabrėžė ji.

V. Kazakauskienė mero vardu įteikė padėką PPT įkūrėjai, ilgametei jos vadovei Jolantai Navickienei, šiuo metu paliekančiai tarnybą.

Konferencijoje buvo skaityti pranešimai apie pagrindinių mokyklų ir gimnazijų pedagogų psichologinės gerovės ypatumus, specialiųjų mokyklų pedagogų profesinį stresą, Klaipėdos mokytojų požiūrį į savo psichologinę gerovę ir streso įveikas, kūrėją ir kūrinį kaip nedalomą visumą bei mokinių atsiliepimus apie mokytojus.

Renginyje dalyvavo ir europarlamentaras, profesorius Leonidas Donskis, pedagogams kalbėjęs apie besikeičiančius mokytojo vaidmenis. Pasak L. Donskio, anksčiau mokytojas buvo informacijos monopolininkas, žinių saugotojas, žinios buvo tapatinamos su valdžia, dabar gi informacijos galima gauti bet kur ir įvairiausiais kanalais, tad mokytojas turi prisitaikyti.

"Šiandien žmonės gauna informaciją - ir iškreiptą, nepatvirtintą, bet ją gauna. Geras universitetas nebėra universitetas, kuris suteiktų daugiausiai žinių, reikia nebe informuoti. Informacija pasidarė pigi - šiandien brangi yra vaizduotė, kūrybingumas ir idėja. Tai trys dalykai, ant kurių laikosi mokslas ir pedagogika šiandien", - pabrėžė profesorius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder