Klaipėdos universitetas vienijasi su Šiauliais

Klaipėdos universitetas vienijasi su Šiauliais

Klaipėdos ir Šiaulių universitetai dar šį rudenį ketina pasirašyti jungtinės veiklos sutartį. Ir po to šie universitetai liks atskirais juridiniais asmenimis su savo atskirais biudžetais, tačiau bendradarbiaus keisdamiesi dėstytojais, studentais, derins veiklos strategiją. Tai Eltai patvirtino Šiaulių universiteto rektorius prof. Vidas Lauruška.

"Mes esame du universitetai, tik esame labai geri draugai, bet tai jokiu būdu nereiškia, kad turime bendrą biudžetą, ar panašiai. Mes galime turėti bendrą strategiją, kur sustiprinti savo veiklą kokiose srityse. Tai nėra vieno ar kito prijungimas", - aiškino V. Lauruška.

Rektorius teigė, kad universitetai bendradarbiaus akademiniu lygmeniu - kartu rengs studijų programas, projektus, keisis dėstytojais.

"Mes turime kiekvienas po keletą stiprių žmonių kurioje nors srityje. Mes galėsime kooperuotis, bendrus projektus rašyti, naujoms studijų programoms ruošti", - sakė V. Lauruška.

Rektorius pripažino, kad universitetas šiemet gavo mažiau krepšelių nei norėjo, tačiau antrindamas švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui sakė, jog dėl to pernelyg nesijaudinama.

ELTA primena, jog apie panašią iniciatyvą jau yra paskelbę Vilniaus pedagoginis universitetas (VPU) kartu su Vilniaus universitetu (VU), kurie kuria konsorciumą. Tai reiškia, kad universitetai liks autonomiški, tačiau derins pastangas.

Lietuvoje jau yra ir universitetų jungimosi precedentas - susijungus Lietuvos veterinarijos akademijai ir Kauno medicinos universitetui randasi naujas Sveikatos mokslų universitetas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder