Klaipėdos mokykloms - nauja mokymo įranga

Klaipėdos mokykloms - nauja mokymo įranga

Nepaisant ekonominio sunkmečio, uostamiesčio mokyklas pasiekia nauji baldai, šiuolaikiškos mokymo priemonės ir įranga. Kai kurių iš jų, pavyzdžiui, kompiuteriu valdomų graviravimo ir frezavimo įrenginių, iki šiol neturėjo nė viena mokykla. 

Savivaldybės Švietimo skyriaus Švietimo įstaigų administravimo poskyrio vedėja Jolanta Ceplienė teigia, kad pirmą kartą per 20 metų uostamiesčio mokyklos sulaukia tiek daug įvairiausių priemonių už tokią sumą - beveik 2 milijonus litų.

"Uostamiesčio bendrojo lavinimo mokyklos dalyvauja trijuose Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo aprūpinimo centro vykdomuose Mokyklų tobulinimo programos (MTP) plius projektuose - "Bendrojo lavinimo mokyklų modernizavimas", "Bendrojo lavinimo mokyklų bibliotekų modernizavimas" ir "Technologijų, menų ir gamtos mokslų infrastruktūra", kurie finansuojami iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Tiksliau, pirmieji du projektai ką tik pasibaigė - jų dėka 19 mokyklų buvo įrengtos šiuolaikinėmis technologijomis aprūpintos mokytojų darbo vietos, modernizuotos 9 mokyklų bibliotekos, o trečiasis vykdomas šiuo metu. Jo dėka mokyklos sulauks ir tokių priemonių, apie kurias galėjome tik pasvajoti - miestas tam niekada lėšų neskyrė", - pasakojo J. Ceplienė.

Projekte "Technologijų, menų ir gamtos mokslų infrastruktūra" dalyvauja "Aitvaro", "Aukuro", "Ąžuolyno", "Žaliakalnio", "Vėtrungės", "Žemynos", Baltijos, Vytauto Didžiojo, H. Zudermano, "Varpo" gimnazijos, S. Dacho pagrindinė bei "Pamario" vidurinė mokyklos.

"Kiekvienai mokyklai pagal tam tikrą formulę buvo apskaičiuota pinigų suma, už kurią iš nurodyto sąrašo įstaiga pati galėjo pasirinkti, ko norėtų. Tarp pasirinktų dalykų - metalo apdirbimo, medienos tekinimo staklės, muzikos kūrimo, pateikčių kūrimo su specialiaisiais vaizdo ir garso efektais kompiuterinės programos, spausdintuvai, obliavimo staklės, rankinės trikotažo mezgimo mašinos, mušamųjų bei perkusinių instrumentų komplektai, virtuviniai kombainai ir kita", - vardijo Švietimo skyriaus darbuotoja.

Minėtam projektui iš ES struktūrinių fondų iš viso atseikėta 629,4 tūkst. Lt.

Pirmojo projekto dėka "Gabijos", "Pajūrio", "Santarvės", "Saulėtekio", "Verdenės", "Versmės", "Vyturio", A. Rubliovo, Gedminų, I. Simonaitytės, L. Stulpino, M. Mažvydo, P. Mašioto, Sendvario, S. Dacho, Tauralaukio, Vitės pagrindinių , Vydūno vidurinės mokyklų ir "Gilijos" pradinės mokyklos mokytojų darbo vietos beveik už 800 tūkst. Lt buvo aprūpintos stacionariais bei nešiojamaisiais kompiuteriais, kopijavimo aparatais, projektoriais, interaktyviomis lentomis, baldais ir kt.

Bibliotekų modernizavimo projekte dalyvavo "Aitvaro", "Aukuro", "Ąžuolyno", "Žaliakalnio", "Žemynos", "Baltijos" gimnazijos ir "Gabijos", P. Mašioto bei "Smeltės" pagrindinės mokyklos. Šioms įstaigoms už 234,4 tūkst. Lt nupirkta 17 pavadinimų baldų ir įrangos. Bibliotekas jau pasiekė kėdės, stalai, knygų ekspozicinės spintos, spintos su įstiklintomis durimis, informacinės lentos, nešiojamieji bei stacionarūs kompiuteriai, daugiafunkciniai kopijavimo aparatai ir kt.

Laima ŠVEDAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder