Klaipėdos įmonės ir aukštosios mokyklos moksleiviams pristatė ateities inžineriją

Klaipėdos įmonės ir aukštosios mokyklos moksleiviams pristatė ateities inžineriją

Klaipėdos miesto vystymo agentūra „Klaipėda ID“ antrus metus iš eilės organizavo profesinio orientavimo projektą „Ateities inžinieriai“, kuriuo siekiama moksleivius paskatinti rinktis inžinerines ir informacinių technologijų (IT) studijas. Daugiau nei 200 moksleivių aplankė Klaipėdos regiono inžinerines ir IT įmones bei aukštąsias mokyklas.

Vertinant nuolat augantį IT darbuotojų poreikį rinkoje ir profesines perspektyvas, šiemet prie projekto prisijungė ir programinės įrangos kompanija „Iamus“, skaitmeninės rinkodaros startuolis „Whatagraph“, išmanią vertimo sistemą plėtojantis startuolis „Interactio“, informacinių technologijų įmonė „Creative Partner“ ir viena moderniausių bendradarbystės erdvių Lietuvoje - „Lighthouse“.

„Manau, kad „Ateities inžinieriai“ - puiki iniciatyva, kuri leidžia moksleiviams prieš priimant svarbius sprendimus dėl karjeros išgirsti iš pirmų lūpų, kaip viena ar kita karjeros galimybė realiai atrodo. Vizitų metu mes pasakojome, kad esame įdarbinę puse etato dešimtoką moksleivį, vadinasi, pamokos ir būreliai nėra tokia bloga mintis, jei nori siekti, pavyzdžiui, programuotojo karjeros. Po pristatymo keli moksleiviai kreipėsi dėl galimybės įsidarbinti į mūsų įmonę",- sakė Henrikas Urbonas, startuolio „Interactio“ įkūrėjas ir vadovas.

Moksleiviai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su programuotojo profesija bei sužinoti, kaip pasirengti juo tapti dar mokantis mokykloje.

„Kalbėjome apie tai, kodėl yra smagu dirbti technologijų srityje, kokie pliusai ir minusai, kiek gali tikėtis uždirbti ir ką gali daryti jau dabar, kad atėjus laikui darbdavys rinktųsi tave, o ne Joną ar Ugnę iš 9A“, – pasakojo Startuolio „Whatagraph“ verslo operacijų vadovė Giedrė Dubiševaitė.

Tradicinės inžinerinės įmonės gimnazistus supažindino su karjeros galimybėmis.

Antrus metus iš eilės projekte dalyvavo Klaipėdos regiono inžinerinės įmonės „Orion Global Pet“, „Bega“, „Mars Lietuva“. Organizacijų atstovai ne tik pristatė įmones bei vykdomą veiklą, bet ir supažindino su jose dirbančiais inžinieriais.

Pasak Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ generalinio direktoriaus Laimono Rimkaus, jaunuoliams, pasirenkantiems inžinerines studijas, atsiranda realių galimybių realizuoti save ir kurti Klaipėdoje populiarioje jūrinėje industrijoje.

"Mūsų įmonė vadovaujasi pozicija, kad ne visada geriausios technologijos yra tik įsigyjamos - labai dažnai jas kuriame patys. Esame pastebėję, kad kompanijoje sudaromos galimybės kurti vilioja jaunus specialistus. Jie jaučia, kad esame ne tik paprasti paslaugos atlikėjai, bet kartu kuriame pridėtinę vertę“, – teigia L. Rimkus.

Projekte dalyvavusios Klaipėdos aukštosios mokyklos - Klaipėdos universitetas, Aukštoji jūreivystės mokykla, Klaipėdos valstybinė kolegija ir Socialinių mokslų kolegija - interaktyviomis ekskursijomis kvietė moksleivius pasirinkti inžinerijos ar IT studijų programas.

„Moksleiviams buvo pristatyta plačios aprėpties ateities inžinieriaus profesija, taip pat - Klaipėdos universiteto Informatikos ir statistikos katedros mokslininkų darbai, vykdomi projektai, pademonstruotos Išmaniųjų valdymo sistemų, Signalų ir kompiuterinės regos inžinerijos, Informacinių sistemų inžinerijos laboratorijos. Moksleiviai savo jėgas išmėgino praktiškai atlikdami trimačio projektavimo ir 3D spausdinimo užduotis“ – pasakojo Klaipėdos universiteto Informatikos ir statistikos katedros docentas, informatikos inžinerijos programų vadovas Mindaugas Kurmis.

„Ateities inžinierių“ projekto idėja buvo inicijuota „Investuok Lietuvoje“ programos „Kurk Lietuvai“ komandos, kai vizitai buvo organizuojami tik Vilniuje ir Kaune. Nuo praėjusių metų prie iniciatyvos prisijungė „Klaipėda ID“, pasiūlydama vizitus į Klaipėdos aukštąsias mokyklas ir inžinerines įmones. Ši iniciatyva tampa tradicija Klaipėdoje, todėl šių metų rudenį projektas „Ateities inžinieriai“ bus organizuojamas vėl.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder