Klaipėdos abiturientų kraitis - 196 šimtukai

Klaipėdos abiturientų kraitis - 196 šimtukai

Vakar paaiškėjo paskutinieji pagrindinės sesijos valstybinių brandos egzaminų rezultatai. Džiaugiamasi, kad šiemet klaipėdiečiams pavyko surinkti dar daugiau šimtukų nei praėjusiais metais.

Nacionalinis egzaminų centras vakar paskelbė pagrindinės sesijos chemijos, istorijos ir geografijos valstybinių brandos egzaminų rezultatus. Šių egzaminų išlaikymo riba - 16 proc. taškų iš 100.

"Šalies mastu atrodome gerai", - klaipėdiečių rezultatais pasidžiaugė Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė.

Jos duomenimis, iš 151 uostamiesčio abituriento pasirinkusio laikyti geografijos egzaminą jo išlaikyti nepavyko vienam. Chemiją rinkosi laikyti 69 abiturientai. Visi jie egzaminą išlaikė. 280 Klaipėdos abiturientų laikė istorijos egzaminą, dviem iš jų nepavyko surinkti reikiamo balų skaičiaus. Tačiau šis egzaminas papildė šimtukų kraitį - iš istorijos egzamino gauti 7 šimtukai.

"Šie metai dar dosnesni Klaipėdai šimtukų. Iš viso skaičiuojame, kad šiemet 139 mokiniai gavo aukščiausią įvertinimą. Kadangi kai kurie jų surinko ne po vieną šimtuką, iš viso klaipėdiečiams jų pavyko surinkti net 196. Pernai tokių įvertinimų turėjome 184, užpernai - 178. Smagu, kad kasmet šis skaičius didėja", - džiaugėsi V. Kazakauskienė.

Beje, vienas "Ąžuolyno" gimnazijos abiturientas šiemet gavo net 4 šimtukus.

Nacionalinis egzaminų centras primena, kad mokiniai apeliacijas gali pateikti savo mokyklos vadovui per dvi darbo dienas nuo valstybinio brandos egzamino rezultatų paskelbimo dienos. Rašydami prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo, mokiniai gali nurodyti ir savo argumentus, kodėl nesutinka su gautu egzamino įvertinimu. Gavus apeliacijas visas darbas vertinamas iš naujo. Kandidato įvertinimas gali būti ir padidintas, ir sumažintas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder