Klaipėdietės pianistės skynė laurus Tenerifėje

Klaipėdietės pianistės skynė laurus Tenerifėje

Spalio 27-31 dienomis Ispanijoje vykęs tarptautinis muzikos festivalis-konkursas "Stars at Tenerife" itin sėkmingas buvo jaunosioms uostamiesčio pianistėms.

Prieš kelias dienas iš saulėtosios Tenerifės salos laimingos sugrįžo Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos auklėtinės Emilija Joana Šoriūtė, Karolina Jurkutė, Anastasija Miškevič, kurias lydėjo jų mokytoja Vaiva Purlytė ir tėveliai.

Konkursas vyko prabangiame Tenerifės viešbutyje, įsikūrusiame šalia Atlanto vandenyno.

Į šį renginį suvažiavo ir tarpusavyje rungėsi įvairių specialybių muzikantai nuo 9 metų iki garbaus amžiaus iš Gruzijos, Švedijos, Rusijos, Turkijos, Azerbaidžano, Italijos, Latvijos, Pietų Korėjos, Austrijos ir Lietuvos.

Mūsų jaunosios pianistės savo kategorijose iškovojo pirmąsias vietas: 3 klasės mokinė Emilija dalyvavo solo A kategorijoje, o Karolina ir Anastasija pasirodė ansamblių kategorijoje.

Ir konkurso, ir laureatų koncerto metu mergaites lydėjo garsūs plojimai ir šūksniai "bravo", o vertinimo komisija visas apdovanojo papildomais prizais: kvietimais-sertifikatais į 2017 metais vyksiančius tarptautinius konkursus Gruzijoje ir Švedijoje.

Labai netikėtas dar vienas apdovanojimas nustebino Karoliną ir Anastasiją - šis fortepijoninis ansamblis sužavėjo konkurso vertinimo komisiją, kuri mergaitėms suteikė galimybę metus nemokamai mokytis Stokholmo muzikos gimnazijoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder