Klaipėdiečių sąskaitoje – 72 "šimtukai"

Klaipėdiečių sąskaitoje – 72 "šimtukai"

Liepos 11 dieną Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas 54 geriausiems uostamiesčio abiturientams įteikė pagyrimo raštus. Iš viso klaipėdiečių sąskaitoje 72 šimtukai. Du "Ąžuolyno" gimnazijos abiturientai - Beatričė Stulpinaitė ir Rytis Stankus - gavo net po tris šimtukus.

Paklausti, kas iš "šimtukininkų" tęs mokslus užsienyje, pakilo beveik dešimt rankų. Prioritetus abiturientai teikia Škotijos, Danijos, Vokietijos universitetams. Populiariausios tarp stojančiųjų specialybės: medicina, informatika, politika, fizika, su ekonomika ar filologija susiję mokslai.

Tarp „šimtukininkų“ atsirado ir linkstančių į meninę kryptį ar norinčių studijuoti netradicines specialybes, pavyzdžiui, kinų kalbą.

"Linkiu patekti į tuos universitetus, kuriuose svajojote mokytis. Didžiuojuosi ir tikiu kiekvienu iš jūsų. Nematau grėsmių, kad norite tęsti studijas užsienyje, bet tikiuosi, kad baigę mokslus ir pasisėmę naujos patirties grįšite į Lietuvą, į Klaipėdą", - abiturientus sveikino meras V. Grubliauskas.

Iš viso abitūros egzaminus laikė apie 3 tūkst. dvyliktokų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder