Kada Klaipėdos pradinukai grįš į mokyklas?

Kada Klaipėdos pradinukai grįš į mokyklas?

(1)

Nors sostinėje esančiose keturiose mokyklose jau atnaujintas pradinukų kontaktinis mokymas, Klaipėdos mieste ir rajone tokių mokyklų neatsirado. Numatoma, kad vaikai į mokyklas galės grįžti geriausiu atveju nuo kovo 22 dienos.

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė teigia, kad mokyklų, kurios būtų pradėjusios ar planuotų pradėti kontaktinį mokymą jau šią savaitę, dar nėra. "Ministerijos sąraše yra 3 nevalstybinės miesto mokyklos, kurios norėtų pradėti kontaktinį moksleivių mokymą nuo kovo 22 dienos. Nė viena valstybinė mokykla tokio noro nepareiškė", - kalbėjo patarėja.

"Nemanau, kad šią savaitę atsiras nors viena mokykla pagal patvirtintą sąrašą, kuri pradės kontaktinį mokymą. Reikia padaryti daug darbų mokykloms, kurios nusprendė grąžinti šį mokymo būdą, kad būtų galima priimti vaikus. Realiausia būtų kontaktinį mokymą pradėti nuo kovo 22 dienos", - akcentavo Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius.

Norint pradėti saugų kontaktinį mokymą, pirmiausia kaupinių metodu reikia ištirti vaikus, jų šeimas ir mokyklų darbuotojus.

Pirmadienį kaip tik vyko nuotolinis susitikimas su Profilaktiniame tyrime (namų ūkių testavimas ir kaupinių PGR) dalyvaujančių savivaldybių ir mokyklų atstovais, siekiant kuo anksčiau pradėti organizuoti pradinio ugdymo programas mokiniams kontaktiniu būdu.

Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė teigė, kad susitikime buvo pasidalinta Vilniuje pradėjusių kontaktinį mokymą mokyklų gerąja patirtimi. "Ugdymo įstaigoms toliau reikia komunikuoti su Švietimo ministerija, tačiau kol kas nieko aiškaus ar konkretaus pasakyta nebuvo", - teigė vedėja.

Anot R. Perminienės, mokyklos pirmiausia turi padaryti savo įdirbį.

"Mokyklos turi susirinkti visus tėvų sutikimus, susiskaičiuoti mokinius ir tik tada mes galėsime įsijungti į šį procesą", - pasakojo pašnekovė.

Mokykloms norint tinkamai pasiruošti ugdymo procesui, pirmiausia reikia švietimo įstaigos administracijos, mokytojų ir tėvų tinkamo pasirengimo (gauti sutikimus, susirinkti duomenis ir t. t.). Savivaldybės administracijos direktorius turi parengti įsakymą dėl mokyklos ugdymo pagal pradinio ugdymo programą organizavimo mišriu būdu.

Itin svarbu mokykloms įvertinti visas ugdymo galimybes: grįžtančių į klases mokinių skaičių (klasių skaičių), suderinti ugdymo procesą likusiems namuose. Taip pat būtina įvertinti mokyklos patalpas: erdves, jų dydį bei paskirstymą.

Ugdymas turėtų vykti tik klasės principu, būtina numatyti atskirus įėjimus, tuo pačiu principu turėtų vykti prailginta grupė ir užklasinė veikla, kad skirtingų klasių vaikai nekontaktuotų tarpusavyje.

Norint pradėti kontaktinį mokymo procesą taip pat labai svarbu užtikrinti moksleivių srautus poilsio ir maitinimo erdvėse, taip pat higienos saugumo reikalavimų laikymąsi.

Trečiadienį Vyriausybė svarstys Sveikatos apsaugos bei švietimo, mokslo ir sporto ministrų parengtą planą dėl pradinukų grįžimo į mokyklas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder