Jaunimo ir politikų susitikime - savanorės iš JAV paskaita

Jaunimo ir politikų susitikime - savanorės iš JAV paskaita

Savaitgalį prasidėjo Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“ (KLAS) vykdomas projektas „Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Neringos ir Šilutės rajono savivaldybių jaunimo politikos stiprinimas“. Birželio 15 dieną vienoje iš gražiausių Melnragės poilsiaviečių skirtingų Klaipėdos jaunimo organizacijų atstovai susitiko su miesto savivaldybės Tarybos politikais (Arūnas Barbšys, Lilija Petraitienė, Julija Pliutienė). Darbo grupėse buvo diskutuota apie jaunimo problemas mūsų mieste.

Projektas „Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Neringos ir Šilutės rajono savivaldybių jaunimo politikos stiprinimas“ finansuojamas Europos Sąjungos programos „Veiklus jaunimas“.

Projektu siekiama paskatinti Klaipėdos, Klaipėdos rajono, Neringos ir Šilutės rajono savivaldybių jaunimą užmegzti ryšius su šių savivaldybių politikais, kartu ieškoti jaunimo problemų sprendimo būdų.

Šio susitikimo metu buvo sulaukta politikų teigiamų atsiliepimų apie susitikimų idėją – užmegzti, palaikyti, kartu ieškoti jaunimo problemų sprendimų būdų bei siekti nuolatinio bendradarbiavimo. Siūlyta tobulinti savivaldybės jaunimo reikalų koordinatoriaus darbą; siekti mažinti atotrūkį tarp jaunimo ir savivaldybės politikų; reorganizuoti veikiančius jaunimo klubus, pritaikant jiems atvirų jaunimo erdvių metodą; centrinėje miesto dalyje dviračių takus perkelti į važiuojamąją dalį, pritaikant senamiesčio gatvių važiavimo dangą dviratininkams; lėšas sporto šakoms skirstyti tolygiai; savivaldybei jaunimo organizacijų projektų konkursus skelbti iki biudžeto patvirtinimo.

Vykusį susitikimą pratęsė indų kilmės savanorės iš JAV įkvepianti paskaita apie savanorystę.

Paklausta kaip apie savo savanorystės pradžią, ji papasakojo, jog perskaitė knygą apie du vaikus iš visiškai skirtingų socialinių visuomenės grupių: turtingos ir skurdžios klasės. Tie du vaikai norėjo bendrauti nepaisant skirtingų kastų. Knygoje aprašyti jų paprasti ir nuoširdūs darbai kaimynystėje ir buvo įkvėpimas apsilankiusios viešnios iš JAV pradėti savanoriauti. Ji akcentavo, kad savanorystė suteikia ne tik praktinių įgūdžių, bet ir padeda gilinti įvairius gebėjimus gyvenime, gali padėti rasti norimą darbą. Tai akcentuodama, savanorė pateikė ne vieną tokį pavyzdį.

„Šio susitikimo metu užmegztas ryšys su vietos politikais nuteikė jaunimo atstovus optimistiškai, siekiant spręsti įsisenėjusias ir opias jaunimo problemas“, - sakė KLAS pirmininkas Michailas Denisenko.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder