Įvesti du privalomi egzaminai

Įvesti du privalomi egzaminai

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pasirašė įsakymą, kuriuo nuo 2016 metų įvedė privalomą matematikos egzaminą abiturientams, pretenduojantiems į valstybės finansuojamas vietas aukštosiose mokyklose.

Matematikos brandos egzaminą turės būti išlaikę „2016 metais Lietuvoje įgiję vidurinį išsilavinimą ir pretenduojantys į pirmosios pakopos ir vientisųjų studijų valstybės finansuojamas studijų vietas“, rašoma ministro įsakyme, kuris skelbiamas teisės aktų duomenų bazėje.

Ministras Dainius Pavalkis naujienų portalui delfi.lt teigė, kad privalomo matematikos egzamino įteisinimas derintas labai ilgą laiką, o rezultatai rodo, kad mokyklose būtina daugiau skirti dėmesio tiksliesiems mokslams.

„Tai buvo derinta pusę metų, išbariau biurokratus, kad taip ilgtai tempia. Ir ministerijoje tam ne visi pritarė 100 proc., tačiau kaip matome iš matematikos egzaminų rezultatų, ko gero, reikia daugiau dėmesio mokyklose matematikai, logikai ir visam tiksliųjų mokslų segmentui“, - sakė ministras.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder