Įteikti brandos atestatai: Klaipėdos licėjaus abiturientai labiausiai dėkoja mokytojams

Įteikti brandos atestatai: Klaipėdos licėjaus abiturientai labiausiai dėkoja mokytojams

Klaipėdos licėjus išlydėjo gausiausią – šeštąją abiturientų laidą, kurios pasiekimų kraityje – net 29 šimtu balų įvertinti egzaminų rezultatai (mokyklą baigė 31 abiturientas), o brandos atestatą su pagyrimu gavo 6 mokiniai. Įvertinant karantino ir nuotolinio mokymosi keltus iššūkius, puikiais rezultatais besidžiaugiantys abiturientai ir pedagogai sako, kad pelnyti aukščiausius įvertinimus padėjo nuoseklus darbas ir stiprus mokyklos bendruomenės ryšys.

Prieš atestatų įteikimo ceremoniją Klaipėdos licėjus sulaukė jautrios padėkos iš brolių pranciškonų, su kuriais jau ne vienerius metus mezgasi tamprus, savitarpio pagalba paremtas ryšys. Prie Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios, kur vyko atestatų įteikimas, esančiame rožyne įkurtoje suoliukų alėjoje atidengtas suolelis, skirtas Klaipėdos licėjui – už pagalbą dirbant su „Rožių planetos“ vaikais – autistais. Klaipėdos licėjus yra organizacijos „Elgesio sprendimai“, padedančios su autizmo spektro sutrikimais susiduriančioms šeimoms, mecenatas.

Laimėjimai – visos mokyklos bendruomenės nuopelnas

Atestatų atsiimti žengė 31 Klaipėdos licėjaus abiturientas, iš kurių 6 mokyklą baigė su pagyrimu. Net 20 mokinių pelnė 29 šimto balų įvertinimus iš įvairių disciplinų: anglų kalbos, matematikos, biologijos, chemijos, lietuvių kalbos, fizikos, istorijos, informacinių technologijų. Bendras Klaipėdos mokinių valstybinio lietuvių kalbos egzamino vidurkis šiemet siekė 43 proc., o aukščiausias vidurkis – Klaipėdos licėjuje (74 proc.). Kas antras Klaipėdos licėjaus abiturientas, laikęs valstybinį anglų kalbos egzaminą, pelnė aukščiausius 100 balų įvertinimus. Biomedicinos ir fizikos kryptims didelį dėmesį teikiantis Klaipėdos licėjus tarp Klaipėdos mokyklų šiemet pirmauja aukščiausiais per 90 balų siekiančiais rezultatais vertinant chemijos ir biologijos egzaminų rezultatus.

„Rezultatai džiugina visą mokyklos bendruomenę ypač dėl to, kad ypatingo susitelkimo pareikalavo karantino laikotarpis, kuris neišmušė iš vėžių. Abiturientai egzaminams ruošėsi nuosekliai ir stipriai: turėdami nuolatinį mokytojų palaikymą ir pagalbą, individualias konsultacijas ir reagavimą tiek į akademinius poreikius, tiek į psichologinę būseną, vaikai, padėdami vieni kitiems, būdami bendruomeniški pasiekė tai, ko išties buvo verti – pačių geriausių rezultatų. Linkiu jiems surasti tokius gyvenimo kelius, kuriais žengiant jaustųsi tvirtas pamatas kojoms ir plati erdvė svajonėms įgyvendinti“, – linkėjo mokyklos direktorė dr. Regina Kontautienė.

 

Užduotys – mąstančiam vaikui

Daug diskusijų tarp laikiusiųjų ir akademinės bendruomenės sukėlęs matematikos egzaminas Klaipėdos licėjaus gimnazistų buvo išlaikytas puikiai – vidurkis siekia net 86 balus. Rasa Karapetian, Klaipėdos licėjaus matematikos mokytoja-ekspertė sako, kad matematikos egzamino užduotys buvo skirtos mąstančiam vaikui. „Neįvardinčiau, kad egzaminas buvo sudėtingas, greičiau paremtas žinių taikymu. Sėkmės raktas išties yra aiškus: didelis ir nuoseklus, sąmoningas darbas, daug darbo ir bendradarbiavimo. Esu labai patenkinta mokinių rezultatais, ypač įvertinant tą buvimo ir mokymosi namuose laiką bei egzaminų sesiją, kai buvo net trys egzaminai per savaitę. Nuotolinis mokymasis visus įvarė į kampą, bet rezultatai labai geri, nes visi tiesiog „arė“, – Klaipėdos licėjaus abiturientų pasirengimą reziumuoja R. Karapetian.

Klaipėdos licėjaus mokinius matematikos egzaminui ruošė mokytojos-metodininkės Daiva Valevičienė, Adelė Puškorienė, Indrė Čypė, Evelina Ruzgienė, o šiemet matematikos mokytojų komandą papildys matematikos mokytojas dr. Gintaras Šaparnis. Efektyvesnį matematikos mokymą Klaipėdos licėjuje užtikrina ir tai, kad jau ketvirtoje kasėse pradinukus matematikos moko mokytojas matematikos specialistas.

Patys abiturientai praėjusią egzaminų sesiją vertina teigiamai ir vieningai sako, kad tik atkaklus darbas ir sistemingas mokymasis padėjo pelnyti aukščiausius balus.

 

Laukė, kol greičiau baigsis egzaminai

Kalbinti Klaipėdos licėjaus abiturientai pažymi, kad karantino metu pasiruošimo egzaminams tempas nė kiek nesulėtėjo, todėl pavėlinta egzaminų sesija tapo kone laukiamiausiu įvykiu per visus mokslo metus. „Sakyčiau, kaip tik buvo labai gerai, kad egzaminai buvo išdėstyti kas antrą dieną. Buvome jau išvargę nuo mokslų, jau ir per daug pasikartoję viską, todėl norėjosi tiesiog greičiau išlaikyti“, – sesiją vertina Viltė Milinytė, Klaipėdos licėjaus abiturientė, pelniusi 100 balų iš anglų kalbos valstybinio egzamino. Ji sako buvusi gerai pasiruošusi, todėl ir kitus egzaminus išlaikė aukščiausiais balais.

Klaipėdos licėjaus abiturientas Karolis Gramba pelnė du šimtukus – iš anglų ir matematikos egzamino. „Vertinu, kad matematikos egzaminas buvo pakankamai vidutinio lygio, t.y. buvo ir lengvų, ir sunkių uždavinių, kurių net ir man nepavyko įveikti, tačiau, manau, tikrai buvo įmanoma susirinkti balų ir neturint aukštesnių gebėjimų. Anglų kalbos egzaminas buvo pakankamai lengvas, kadangi jaunimas šiais laikais daug bendrauja užsienio kalba, dėl to ir egzamino geri rezultatai“, – įsitikinęs abiturientas. Tačiau jis negaili kritikos pačiai vertinimo sistemai. „Manau, kad egzaminai tokie, kokiems mes ruošiamės, nuo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo laikų mažai keitėsi, todėl manau tai tiesiog privalo modernizuotis. Europos Sąjungos šalys nesiremia vien į testų sprendimą 3 valandas, per kurias įvertinamos 12 metų žinios ir nulemiama vaiko ateitis“, – vertinimo sistemos ydą įžvelgia abiturientas.

 

Stengėsi ir dėl savęs, ir dėl mokyklos

Abu kalbinti abiturientai jau seniai regėjo savo mokslo kryptis ir laipsniškai siekė akademinių tikslų. V. Milinytė nuo dešimtos klasės nusprendė studijuoti mediciną, o K. Gramba ruošėsi finansų ir ekonomikos studijoms. Šie abiturientai jau pateikė prašymus į Lietuvos ir Olandijos universitetus ir laukia stojimo rezultatų.

Kornelijus Semėnas, tris šimtukus pelnęs ir kitus egzaminus aukščiausiais balais išlaikęs Klaipėdos licėjaus abiturientas sako nebuvęs pavyzdingas mokinys, tačiau jį įkvėpė Klaipėdos licėjaus pedagogų palaikymas ir tikėjimas kiekvienu mokiniu bei jo galimybėmis: „Licėjuje per visas mokymosi pakopas vyksta nuoseklus darbas, o ruošdamiesi egzaminams atlikdavome labai daug užduočių. Aukštų rezultatų pasiekti norėjosi ne tik dėl savęs, bet ir dėl mokyklos“, – sako K. Semėnas. Jis taip pat planuoja studijuoti mediciną.

 

Klaipėdos licėjaus abiturientai pateko tarp aštuonių Klaipėdos miesto dvyliktokų, kurie Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio rugpjūčio 13 dieną kviečiami atvykti į Valdovų rūmuose Vilniuje vyksiantį sėkmingiausiai valstybinius brandos egzaminus išlaikiusių abiturientų pagerbimą. Į šį renginį vyks po tris egzaminus 100 balui išlaikę K. Semėnas ir Vilius Tubinas.

Tarp ankstesnių Klaipėdos licėjaus absolventų ne vienas studijuoja prestižiniuose (Kembridžo, Amsterdamo, Edinburgo) Europos universitetuose.

Klaipėdos licėjuje iki rugpjūčio 17 d. vyksta priėmimas į Tarptautinio bakalaureato diplomo klasę (11 klasė), formuojama nauja pradinio ugdymo pirmokų klasė pagal dvikalbio (lietuvių-anglų k.) ugdymo programą, dar yra vietų priešmokyklinio ugdymo klasėse. Daugiau informacijos https://bit.ly/3fGL7xy.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder