Istorijos egzaminas - nesunkus

Istorijos egzaminas - nesunkus

Antradienį Lietuvos abiturientai laikė istorijos egzaminą. Jų nuomone, jis nebuvo labai sunkus.

Valstybinį istorijos egzaminą laikė 10 321 abiturientas. Klaipėdoje šį egzaminą pasirinko 471 moksleivis. Tiesa, net 74 klaipėdiečiai į egzaminą neatėjo.

9 ryto prasidėjęs egzaminas truko tris valandas. Užduotyse buvo kalbama apie popiežių, nepriklausomybės kovas, Pirmojo pasaulinio karo pabaigą, Vengrijos, Čekoslovakijos ir Lenkijos sukilimus, SSRS. Apie 20 procentų užduočių buvo skirtos patikrinti aukštesniojo lygio mokinių sugebėjimus, o 40 proc. - žinias, supratimą ir žinių taikymą.

Abiturientė Gabija džiaugėsi, kad visas užduočių puslapis buvo skirtas vien Mažvydo ir Daukšos kūriniams nagrinėti, nes tai ji darė ne tik per istorijos, bet ir per lietuvių kalbos pamokas. Tačiau jai koją pakišo paveikslai su žmonėmis, kur ji turėjo atpažinti nupieštą asmenį ir laikotarpį, nes juos esą labai sunku atpažinti. Nepaisant to, Gabija sakė tikinti, kad egzaminą išlaikys, nes daug užduočių reikalavo ne žinių, bet tiesiog bendro suvokimo.

Mokyklą baigiančiam Titui, kaip ir jo draugams, šis egzaminas taip pat nepasirodė sunkus. Jie sakė tikėjęsi sunkesnių užduočių.

Abiturientės Deimantės nuomone, egzaminas nebuvo labai sunkus, tačiau nebuvo ir per lengvas. Jai prireikė valandos atlikti visas užduotis. Deimantė taip pat mano, kad egzaminą išlaikys. Mergina džiaugėsi, kad tai buvo paskutinis jos laikomas egzaminas ir dabar ji gali džiaugtis vasaros atostogomis.

Istorijos egzaminas pagal pasirenkamų egzaminų populiarumą yra 4 vietoje, 3-ioje vietoje - matematika. Pasirenkančiųjų laikyti istorijos egzaminą klaipėdiečių abiturientų skaičius mažėja.

Daliai abiturientų liko paskutinis - geografijos egzaminas. Birželio 20-ąją vyksiantis egzaminas, kurį pasirinko daugiau nei 3,7 tūkst. abiturientų, užbaigs pagrindinę egzaminų sesiją. Pakartotinė egzaminų sesija prasidės birželio 21 d.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder