Išleisti pirmoką į mokyklą padeda ir visuomenė

Išleisti pirmoką į mokyklą padeda ir visuomenė

Tradiciškai, kaip ir kasmet artėjant mokslo metams vykdomos įvairios akcijos, kad kuo mažiau skurdžiose šeimose gyvenančių vaikų žengdami į pirmą klasę pajaustų atskirtį.

"Skurdžiau gyvenančios šeimos labai įvairiai reaguoja į tokią visuomenės pagalbą. Vieni tėvai gavę savo vaikui paaukotas kanceliarines priemones net apsiverkia iš laimės, o kiti net nesugeba ateiti jų pasiimti", - sako prie aukojimo akcijų prisidedantis ir pats jas organizuojantis klaipėdietis Vitalijus Chomičenkas.

Asociacijos "20 talentų" steigėjas džiaugiasi, kad pavyko padėti ir vienai klaipėdiečių daugiavaikei šeimai išleisti dukrą į pirmąją klasę.

"Šeima yra padavusi reikiamus dokumentus į socialinės rūpybos skyrių. Bet taip jau yra, kad kol įveiks visus biurokratinius barjerus, rugsėjo 1-oji bus jau seniai praėjusi, o šeima neturi iš ko nupirkti būsimai pirmokei net pačių būtiniausių kanceliarinių prekių", - pasakojo V. Chomičenkas ir džiaugėsi, kad mergaitei pavyko surinkti ne tik rašymo reikmenis, bet ir gauti kuprinę.

Daug jo globojamų vaikų paramą gavo ir iš tradicinės akcijos "Būk pirmūnas" organizatorių.

Praėjusią savaitę dalyje uostamiesčio prekybos centrų savanoriai prašė pirkėjų aukoti mokyklai reikalingus reikmenis. Šios akcijos koordinatorius Klaipėdoje Žymantas Sinkevičius pasidžiaugė, kad šiemet akcijoje dalyvavo dar daugiau klaipėdiečių ir iš viso per kelias dienas pavyko surinkti įvairių prekių kone už 3 tūkstančius eurų.

"Smagu, kad šiemet žmonės atkreipė dėmesį į mūsų raginimą geriau aukoti vieną brangesnę prekę nei daug smulkmenų. Buvo nupirktos net 18 kuprinių. Tad būsimiesiems pirmokams ir priešmokyklinukams iš sunkiau besiverčiančių šeimų galėjome padovanoti ne tik reikiamas kanceliarines prekes, bet ir kuprinę", - pasakojo Ž. Sinkevičius.

Pasak jo, daugiausia klaipėdiečiai akcijai pirko sąsiuvinius, spalvotus pieštukus ir flomasterius.

Preliminariai skaičiuojama, kad paaukotos prekės pradžiugins apie 100 mokyklinukų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder