Ir į mokyklas vaikus registruos internetu

Ir į mokyklas vaikus registruos internetu

Vaikus į mokyklas norintiems užregistruoti klaipėdiečiams nebereikės stovėti kilometrinėse eilėse ar siųsti registruotus laiškus. Planuojama, kad priėmimas į mokyklas vyks internetu, taip pat, kaip jau kuris laikas vyksta registracija į darželius.

"Dabar jau vyksta šios sistemos bandymai ir alternatyviai ruošiama nauja priėmimo tvarka", - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji patarėja Virginija Kazakauskienė.

Pasak jos, planuojama, kad centralizuota priėmimo į mokyklas sistema turėtų pradėti veikti kitų metų vasario mėnesį, tad panašu, kad nuo tada ir tebus galima pradėti registraciją.

"Konkrečią priėmimo į mokyklas pradžios datą nustatys Savivaldybės administracijos direktorius", - minėjo Savivaldybės atstovė.

Iki tol naujai parengtam priėmimo tvarkos į mokyklas projektui dar turės pritarti politikai.

"Tėvams nebereikės iš karto po Naujųjų skubėti į mokyklas ar rašyti registruotus laiškus. Pakaks vieno mygtumo paspaudimo. Galima sakyti, kad ši tvarka bus alternatyvi, kaip ir priimant į darželius. Tik planuojame nevykdyti registracijos vienu srautu, o "išmėtyti" klasių grupėmis, kad neužlūžtų sistema", - pasakojo V. Kazakauskienė.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder