„Fuksams“ bendrabutis – tik atsarginis variantas

„Fuksams“ bendrabutis – tik atsarginis variantas

Į uostamiestį atvykstantys studentai skundžiasi, kad bendrabučiuose nepakanka vietų, tačiau Klaipėdos universiteto būstus prižiūrintys atsakingi asmenys aiškina, kad patys studentai nenori gauti vietos bendrabutyje, nes nepateikia reikiamų dokumentų arba tiesiog neatitinkama keliamų reikalavimų.

Priežasčių nenurodo

Rugsėjo 7-ąją prasidėjo antrasis konkursas dėl priėmimo į laisvas Klaipėdos universiteto bendrabučio vietas.

Pirmojo priėmimo metu į bendrabučius buvo priimti 258 studentai. 36 jaunuoliai pateko į Statybininkų prospekte esantį bendrabutį, Karklų gatvės 5 numeriu pažymėtame bendrabutyje vietas gavo 83 studentai ir Malūnininkų gatvėje esančiame bendrabutyje turėjo apsigyventi 139 nauji žmonės.

Neatvykus daugeliui norinčiųjų apsigyventi universiteto gyvenamosiose patalpose, buvo paskelbtas antrasis konkursas, kurio metu į bendrabučius buvo priimti gyventi dar 32 studentai, tačiau atvykusių yra vos 11.

Statybininkų pr. esančio bendrabučio administratorė Regina Urbonavičienė teigė, kad tik vienas kitas studentas informuoja universiteto vadovybę, kad susirado kitą gyvenamąją vietą ir į bendrabutį neatvyks.

Viena pirmakursė pati paskambino į Karklų gatvėje įsikūrusį bendrabutį ir pranešė administratoriui, jog gyventi neatvyks, tačiau priežasties nenurodė.

Kitas pirmakursis pasakojo, kad antrojo priėmimo metu gavo vietą Statybininkų g. esančiame studentų pastate, tačiau bendrabučio vadovę informavo trumpąja žinute, jog gyventi taip pat neatvyks, to priežastis taip pat neaiški.

Administratorė teigia nesuprantanti, kodėl studentai taip elgiasi, kadangi universiteto vadovybė deda daug pastangų siekdama apgyvendinti kuo daugiau studentų, o daugelis net nepraneša apie savo neatvykimą.

Ydinga sistema?

Karklų gatvėje esančio bendrabučio administratorius Viačeslav Konkov teigė, kad papildomi priėmimai yra tarsi užburtas ratas.

„Nėra vaistų, mes daugelį metų „laužėme galvas“, kaip išspręsti šią problemą“, - guodėsi vadovas, kuris pridūrė, kad tai ne vienintelė problema.

Jis pastebėjo, kad studentai norėdami gauti bendrabutį net nesidomi, kaip tai padaryti: neskaito nuostatų, nepateikia arba pateikia netinkamus dokumentus.

Pirmumo teisę gauti bendrabučio kambarį turi našlaičiai ir vaikai iš socialiai remtinų, mažas pajamas gaunančių šeimų .

Studentai privalo pateikti dokumentus įrodančius šias aplinkybes.

Regina Urbonavičienė, kuruojanti visų Klaipėdos universiteto bendrabučių apgyvendinimo reikalus, teigė, kad studentai „pamiršta“ atsiųsti reikiamus dokumentus arba iš gautų dokumentų paaiškėja, kad šeimos gaunamos pajamos gerokai viršiją minimalią sumą.

„Šiuo metu universiteto bendrabučiuose yra per 40 laisvų vietų, todėl laukiame tvarkingų bei norinčių gyventi mūsų bendrabučiuose“, - akcentavo R. Urbonavičienė.

 

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder