Elektroninis dienynas - tikroji vaiko kontrolė?

Elektroninis dienynas - tikroji vaiko kontrolė?

Mokinių ugdymo apskaitą su elektroninių dienynų pagalba tvarko jau per pusę tūkstančio mokyklų, teigia Švietimo ir mokslo ministerija.

Elektroninio dienyno pagrindinė funkcija - kaupti duomenis apie mokinių mokymosi pasiekimus: fiksuoti pažymius, lankomumą, pamokų turinį. Taip pat dienynuose tėvai gali stebėti vaiko lankomumą, pažangumą, mokyklos administracijos, klasės vadovo informaciją ir pranešimus. Tai sumažina darbo krūvį ir popierizmą mokytojams.

"Dienynas neturi tapti tik popierinio dokumento pakaitalu, kuriame fiksuojami vien mokinių pasiekimai ir perteikiama informacija tėvams, reikia plačiau išnaudoti elektroninio dienyno galimybes", - teigia švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys.

Elektroninis dienynas nėra privalomas, dėl dienyno naudojimo ir paslaugos teikėjo sprendimą priima pačios mokyklos. Sudarydamos sutartį su elektroninio dienyno gamintoju mokyklos numato ir dienyno naudojimo sąlygas, viena iš jų - paslaugos kaina. Vienų gamintojų dienynai yra nemokami, o kiti yra nustatę tam tikrą mokestį.

Jei mokykla sudaro sutartį su elektroninio dienyno gamintoju, kurio paslauga mokama, ji gali tam skirti mokinio krepšelyje numatytas lėšas. Pažymius, pamokos turinį, pamokų lankomumą mokinių tėvai iš elektroninio dienyno sužino nemokamai. Tėvų pageidavimu galima teikti papildomas paslaugas, pavyzdžiui, SMS žinutes, tačiau už jas reikia mokėti.

Švietimo ir mokslo ministerija atkreipia dėmesį, kad mokykla privalo tėvus informuoti apie mokinių mokymosi pasiekimus. Jei šeima neturi prieigos prie elektroninio dienyno, tai mokykla privalo informuoti kitais būdais, pavyzdžiui, atspausdindama pasiekimų įvertinimų suvestines.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder