Edmundas Kvederis palieka "Smeltės" progimnaziją

Edmundas Kvederis palieka "Smeltės" progimnaziją

"Smeltės" progimnazijos direktorius Edmundas Kvederis ruošiasi naujam iššūkiui. Paskutiniuose Seimo rinkimuose mokytojo duoną į Seimo nario mandatą bandęs iškeisti E. Kvederis artimiausiomis dienomis paliks progimnaziją ir persės į Klaipėdos laivininkų mokyklos vadovo kėdę.

Šią savaitę vyksiančiame miesto Tarybos posėdyje politikai turės spręsti dėl E. Kvederio atleidimo iš dabar užimamų pareigų, nes sausio mėnesį jis laimėjo Švietimo ir mokslo ministerijos skelbtą konkursą eiti profesinio rengimo mokyklos vadovo pareigas.

"Mano tas žingsnis susijęs su tuo, kad 20 metų dirbau bendrojo ugdymo sistemoje, norisi kažko naujo, o profesinis mokymas yra ta sritis, kurioje dar nesu dalyvavęs", - sakė E. Kvederis ir pridūrė, kad apsisprendimą dalyvauti konkurse paskatino ir įvesta mokyklų vadovų rotacija.

Būsima kaita E. Kvederio negąsdina.

"Kaitos nebijau, iššūkių nebijau. Priešingai - mane jie mobilizuoja. Aišku, kaip ir kiekvienas žmogus į tai reaguoju su tam tikru laukimu, nerimu, kaip reikės pradėti. Turiu informacijos, kad Laivininkų mokyklai dabar yra ne patys geriausi laikai, gana sudėtinga situacija, yra daug numatomų galimų reformų, tad laukia darbymetis", - kalbėjo pedagogas.

Pašnekovas teigė, kad sau kels iššūkį surasti sunkmetį patiriančiai įstaigai augimo, vystymosi kryptį, keisti Laivininkų mokyklos ir apskritai profesinio mokymo įvaizdį. Patirties šioje srityje E. Kvederis teigė jau turintis - kai pradėjo vadovauti "Smeltės" progimnazijai, ją būsimųjų pirmokų tėvai rinkdavosi tikrai ne pirmuoju numeriu. Tačiau dabar situacija yra visai kitokia.

"Šiandien (vakar. - Aut. past.) pirma pirmokų priėmimo diena, mes jau turime per 80 prašymų. Daugiau ir moksleivių - kai atėjau dirbti, mokykloje buvo 500 vaikų, dabar - 650. Tai yra labai svarbu, nes šiandieninė vertinimo sistema paremta vaikų skaičiumi. Kaip vadovas manau, kad mokykla veikia truputį sėkmingiau nei iki man ateinant. Pagrindiniai mokykloje nuveikti darbai - IT technologijų ir naujovių diegimas ugdymo procese, išmaniosios klasės įrengimas, skatinimas mokytojus naudotis naujomis programomis, vertinimo sistemos pakeitimas nuo bendros, norminės iki individualios", - pasakojo E. Kvederis.

Pareigas paliekančiam progimnazijos direktoriui bus išmokėta piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas - 1544 Eur. Klaipėdos "Smeltės" progimnazijai laikinai vadovaus direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Kantautienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder