Dešimtokė: "Po fizikos pamokos norisi tiesiog rėkti"

Dešimtokė: "Po fizikos pamokos norisi tiesiog rėkti"

Tęsiame projektą "Mokinio dienoraštis", kurio tikslas - atidžiau pažvelgti į mokinio kasdienybę, fiksuoti jam tenkančias užduotis mokykloje ir už jos ribų, paanalizuoti, kiek ir kam jis skiria savo laiko.

Šį sykį pristatome dešimtokės Karolinos (vardas pakeistas. - Autor. past.) dieną.

Priklauso nuo mokytojo

Paprastai Karolina keliasi 6 val. ryte. Nors pusryčiams ji tik išgeria puodelį kavos ir nieko nevalgo, visgi jai norisi atsikelti kiek anksčiau, kad galėtų ramiai susiruošti į mokyklą.

Pirmadienį, apie kurį Karolina ir sutiko papasakoti, jai yra 7 pamokos. Iš detalaus merginos pasakojimo apie kiekvieną tą dieną buvusią pamoką, akivaizdu, kad jai labai svarbu ne tik dėstomas dalykas, bet ir mokytojo asmenybė.

"Pirmoji buvo rusų kalbos pamoka. Daugelis rusų pamokų man yra neįdomios, kadangi labai dažnai būna dėstoma tik sausa informacija. Tačiau šiandien buvo įdomiau, nes pristatinėjome savo darytus projektus. Buvo įdomu pačiai kalbėti ta tema ir klausytis kitų. Už šį projektinį darbą gavau 10", - pradėjo pasakoti moksleivė.

Kur kas labiau jai patinka anglų kalbos pamokos. Jos esą paprastai neprailgsta, ko nebūtų galima pasakyti apie kitas pamokas.

"Aš suprantu anglų kalbą, todėl man ji yra įdomi. Nesupratus ko nors, visada galima klausti mokytojos", - prielankumo anglų kalbos mokytojai neslėpė Karolina.

O štai chemija pasirodo besantis vienas iš labiausiai nemėgstamų dalykų.

"Chemijos pamokos slenka labai ilgai. Šiandien mokėmės apie sierą ir jos junginius. Kaip ir kiekvieną pamoką, girdėjau tik maždaug pusę informacijos, kadangi mokytoja kalba labai tyliai ir kartais neįmanoma jos suprasti. Pati tema nebuvo sunki, tačiau manęs "neužkabino". Nežinau, ar tai dėl paties dalyko, ar dėl mokytojos dėstymo. Taigi, ši pamoka man prailgo", - atsiduso moksleivė.

Tad kita - istorijos - pamoka buvusi tarsi atgaiva. Mat viskas vyko sklandžiai, ramiai ir aiškiai. Ir tai, pasak dešimtokės, - mokytojos nuopelnas.

"Pamokos gale mokytoja burtų keliu ištraukė 3 mokinius atsakinėti praėjusią temą. Tarp jų buvau ir aš. Mokytoja patikrino mano sąsiuvinį, ar viską užsirašiau, paklausė penkių klausimų ir už tai gavau 9. Šiek tiek savimi nusivyliau, nes žinojau, kad lengvai galėjau gauti 10", - pasakojo mergina.

Valgo tik bandelę

Paprastai pertraukų metu Karolina sakė vaikščiojanti koridoriumi ratu, išskyrus ilgąją pertrauką po keturių pamokų, kai ji eina į valgyklą pavalgyti. "Norėdama sutaupyti pinigų rimto maisto nevalgau ir nusiperku tik arbatos su bandele. Valgykloje išbūnu visas 25 minutes, tiesiog sėdžiu ir bandau pailsėti", - atviravo dešimtokė. Ypač jai patinka lietuvių kalbos pamokos. Esą jos visada būna įdomios, nesvarbu, ar mokosi gramatiką, ar literatūrą. "Po šios pamokos visada išeinu geros nuotaikos. Šiandien mokėmės gramatiką. Mokytoja išdalino lapus su užduotimis ir visą pamoką jas atlikome. Man šioje pamokoje patinka tai, jog mokytoja dėsto tik reikalingiausią informaciją, visada randa laiko pajuokauti ir labai rūpinasi savo mokiniais. Visada paklausia, kaip jaučiamės, kaip praėjo mūsų diena, ir tik tada veda pamoką", - motyvus, kodėl lietuvių kalbos pamokos yra vienos mylimiausių, dėstė mergina. Užtat po fizikos esą jai dažniausiai tiesiog norisi rėkti. "Kodėl? Todėl, kad per fizikos pamokas klasėje visada tvyro įtampa, visi bijo prakalbėti, pasakyti ne tą, suklysti paklausus klausimo. Bijo net atsistoti ir nueiti į tualetą. Šiandien šioje pamokoje mokėmės apie šviesos bangines savybes. Pamoką pradėjome nuo teorijos. Informaciją iš knygos konspektavome į sąsiuvinius, garsiai perskaitėme ir tada sprendėme uždavinius", - nieko malonaus apie šią pamoką negalėjo pasakyti Karolina. Nepatinka merginai ir biologijos pamokos, mat jų metu klasėje esąs nuolatinis triukšmas, tad būna labai sunku susikaupti. "Kol mokytojas klausinėjo kitų, dariau pratybas, kad nereikėtų vargti namie, spėjau ir su drauge paplepėti", - kai kuriuos biologijos pamokos niuansus paminėjo Karolina.

Namų darbams - 2 val.

Pasibaigus pamokoms ji grįžta namo autobusu. Tada pasišildo mamos paruošto maisto ir pirmą kartą per dieną sočiai pavalgo.

"Taip pat pamaitinu šunį bei išvedu jį į lauką. Vaikšatu su juo maždaug valandą, o grįžusi krentu į lovą ir šiek tiek nusnaudžiu. Atsikėlusi pradedu ruoštis kitai dienai. Šiandien nereikėjo ruoštis kontroliniam darbui, todėl prie namų darbų užtrukau tik apie 2 valandas. Jei būtų svarbus kontrolinis, tikriausiai dar ilgai sėdėčiau prie pamokų", - įprasta dienotvarke dalijosi mergina.

Pasiteiravus, ką ji mėgsta veikti laisvalaikiu, pasak Karolinos, jei tik tokio turi - sėdi prie kompiuterio arba skaito mokykloje užduotą knygą. Miegoti ji paprastai eina apie 23 val.

"Ši diena man buvo gana sunki", - reziumavo dešimtokė.

Laukiame jūsų laiškų

Kviečiame visus tėvelius dalyvauti šiame projekte - anonimiškai aprašyti vieną savo mokyklinuko dieną ar savaitę ir atsiųsti laišką el. p. [email protected]. Taip pat galite tiesiog pranešti apie norą dalyvauti tokiame eksperimente ir žurnalistai patys aprašys jūsų vaiko dieną.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder