Dėl aukštojo mokslo reformos protestuojantys studentai išėjo į gatves

Aukštojo mokslo reforma pasipiktinę studentai išėjo į gatves. Jie piktinosi institucijomis, kurios, dar nepradėjusios diskutuoti apie studijų kokybę, ketina įvesti "neadekvačius mokesčius" už mokslą, universitetų valdymo pertvarka.

Ketvirtadienio popietę prie Seimo rūmų susirinkę keli šimtai studentų aukštojo mokslo reformai šaukė: "Gėda". Jaunuoliai laikė iškėlę plakatus su užrašais "Studentai - ne melžiama karvė", su buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Egidijaus Kūrio, parlamentarų Gintaro Steponavičiaus, Manto Adomėno nuotraukomis.

Po mitingo triukšminga studentų eisena Gedimino prospektu patraukė iki Vilniaus universiteto Centrinių rūmų.

Vienas iš mitingo organizatorių Nerijus Stasiulis piktinosi, jog prisidengiant aukštojo mokslo reforma norima padidinti mokestį už mokslą, tuo tarpu konkretaus plano, kaip vykdyti pertvarką, nėra.

"Sakoma, kad pakėlus mokesčius sistema susitvarkys savaime. Įvairių institucijų atstovai, sudarę tokius įstatymo projektus, priėmę sprendimus, pažeidė Konstituciją ir šiurkščiai sulaužė savo pačių duotą priesaiką atstovauti tautai", - teigė N. Stasiulis.

Pasak jo, mokestį už mokslą galima įvesti, bet jis turi būti siejamas su esmine reforma, o kol kas jokio plano, kaip reforma turi vykti, nėra.

Mitinge buvusi Lietuvos studentų atstovybių sąjungos prezidentė Indrė Vareikytė tikino, jog, nepradėjus kalbėti apie normalią studijų kokybę, negalima mėtytis teiginiais ir apie tai, kad studentai mokės dideles sumas.

I. Vareikytė teigė, jog jos vadovaujama sąjunga prie mitingo organizavimo neprisidėjo, o ji pati tik atėjusi pasižiūrėti, kaip sekasi kolegoms iš kitos organizacijos.

"Vakarų ekspreso" ir Eltos inf.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder