Abiturientai pateikė 1207 apeliacijas

Abiturientai pateikė 1207 apeliacijas

Šiemet abiturientai dėl valstybinių brandos egzaminų rezultatų teikė mažiau apeliacijų nei pernai, skelbia Nacionalinis egzaminų centras (NEC).

Šiais metais dėl pagrindinės ir pakartotinės sesijos egzaminų rezultatų gautos 1207 apeliacijos – 172 mažiau nei pernai. 

Po apeliacijos 161 egzamino rezultatas buvo pakeistas – pernai rezultatai buvo pakeisti beveik dvigubai didesniam skaičiui darbų.

Daugumos – 71 proc. darbų įvertinimai šiemet padidėjo, o 29 proc. – sumažėjo. Pernai ši proporcija buvo beveik identiška. 

Daugiausia apeliacijų sulaukta dėl lietuvių kalbos ir literatūros egzamino rezultatų – 827, matematikos – 176, anglų kalbos – 74, biologijos – 58, istorijos – 26, chemijos – 23, informacinių technologijų – 14.

Prancūzų, rusų, vokiečių egzaminų rezultatų abiturientai neginčijo.

Anot NEC, daugumos egzaminų apeliacijų skaičius pamažėjo, tačiau padaugėjo skundų dėl biologijos, chemijos ir anglų kalbos.

„Manome, kad, pavyzdžiui, išaugusį apeliacijų skaičių dėl anglų egzamino rezultatų – šiemet pateikta 74, o 2018 metais buvo 53 – galėjo lemti ir didesnis egzamino neišlaikiusiųjų procentas. Nes iš 74 apeliacijų daugiau nei pusę pateikė tie, kurie egzamino buvo neišlaikę“, – teigiama pranešime.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder