Abiturientai mokslo metus baigia kitaip

Abiturientai mokslo metus baigia kitaip

Penktadienį šalies abiturientai baigia mokslo metus. Jų pabaigos simboliu tapęs paskutinis skambutis šiemet yra kitoks – daugelis mokyklų šventę rengia nuotoliniu būdu, tradiciškai į mokslo metų pabaigos šventę abiturientai galbūt rinksis tik nedidelių mokyklų lauko erdvėse, kur būtų įmanoma išlaikyti sveikatos saugumo sąlygas.

Paskutinio skambučio proga visus šalies abiturientus sveikina švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

„Šie mokslo metai buvo kitokie. Vieni tai priėmė kaip įdomų, novatorišką ir gal net smagų potyrį, kitiems tai buvo daugiau pasiruošimo pareikalavęs įvykis.

Paskutinis skambutis reiškia, kad Jūs pabaigėte svarbų gyvenimo etapą. Žinoma, norinčiųjų pasitikrinti savo žinias, įsivertinti, ko išmoko per visus tuos metus mokykloje, dar laukia brandos egzaminai.

Iš anksto linkiu kiekvienam didžiausios sėkmės, o mes rūpinsimės, kad Jūs egzaminus laikytumėte saugioje aplinkoje.

Gyvenimas ne kartą įrodė, kad bet kada gali įvykti netikėčiausi dalykai, susijaukti planai, gal net svajonės.

Tačiau nelengvu metu turime elgtis taip, kad mūsų veiksmai negriautų, o statytų ateities kelią. Todėl visiems jaunuoliams linkiu nebijoti rinktis, ieškoti, priimti iššūkius. Kiekvienas jų suteikia naujas galimybes, kurios tik sustiprina, išmoko.

Dėkoju mokinių tėvams ir mokytojams, kurie ugdė, rūpinosi dabar jau užaugusiais vaikais. Ačiū už sudėtingą, bet prasmingą darbą. Jūs atskleidžiate jauno žmogaus gebėjimus, juos iškeliate, išleidžiate pasiruošusią asmenybę į atvirą pasaulį“, – sakė ministras.

Šiemet bendrojo ugdymo mokyklas baigia 22,5 tūkst. abiturientų. Pernai paskutinis skambutis nuskambėjo 23,7 tūkst. bendrojo ugdymo mokyklų abiturientų.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder