30-metį mininčiame Klaipėdos universitete prasidėjo akademiniai metai

30-metį mininčiame Klaipėdos universitete prasidėjo akademiniai metai

Pirmadienį Klaipėdos universiteto (KU) miestelio aikštėje iškilmingai pradėti akademiniai mokslo metai. Juos universitetas pradėjo įsitvirtinęs ne tik kaip Europos universiteto aljanso narys, bet ir minėdamas 30-ties metų jubiliejų.

 

Pasitiko būdamas Europos universiteto aljansu nariu

 

 „Šiandien pradedame švęsti Klaipėdos universiteto 30-mečio jubiliejų ir minime pirmuosius akademinius metus, kuomet universitetas jau įsitvirtino kaip Europos universiteto „EUCONEXUS“ aljanso narys. Kartu su kitomis penkiomis Europos aukštosiomis mokyklomis jau metus kuriame ambicingą Europos universitetą „EU-CONEXUS“ (Europos universitetas išmanių pakrančių miestų tvariai plėtrai“). Galime didžiuotis, kad buriame naują žingeidžių europiečių kartą. Studentai, jums atsivers naujos galimybes šiandienai ir dar didesnes – ateičiai. Gausite pačias geriausias ir naujausias žinias iš visų universitetų skirtingose Europos šalyse. Mes suvienijome savo stipriąsias puses, kad galėtume diegti naujoves pasaulyje, naudodami drąsias idėjas ir patirtimi grindžiamus sprendimus“, - šventę pradėjo rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas. Jis studentams linkėjo sėkmingo ir prasmingo starto į pažinimo kelionę:  kad lydėtų smalsumas, žingeidumas, tobulėjimas ir kūryba.

Šventėje universiteto bendruomenę su akademinių metų pradžia sveikino tokie garbingi svečiai kaip Seimo vicepirmininkė Irena Šiaulienė, Švietimo, mokslo ir sporto viceministras prof. Valdemaras Razumas. Jie džiaugėsi sustiprėjusiais universiteto žingsniais, augančiais stojančiųjų skaičiais, universiteto įsijungimu į europines mokslo struktūras, projektus: „Klaipėdos universitetas pripažįstamas prestižinėse mokslo organizacijose. Linkime ir tolimesnio klestėjimo“.

Prie sveikinimų prisidėjo ir Klaipėdos universiteto Tarybos pirmininkas, miesto meras Vytautas Grubliauskas. Pasak jo, universitetas -  akademinė uola, ant kurios miestas gali jaustis tvirtai ir matyti savo ateitį.

Akademinių metų pradžios proga Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje Telšių vyskupas dr. Algirdas Jurevičius už Klaipėdos universiteto bendruomenę aukojo mišias, muzikinius kūrinius atliko universiteto mišrus choras  „Pajūrios aidos”. Vėliau vyko bendruomenės piknikas.

 

Įvardijo mokslo, žinių ir inovacijų lyderiu

 

Lietuvos nepriklausomybės vienmetis Klaipėdos universitetas per beveik 30 metų veiklos tapo gerai žinomas Lietuvoje, o jo mokslo, studijų, taip pat kultūrinės ir sportinės veiklos laimėjimai – pripažįstami užsienyje.

Akademinių metų pradžios švente KU oficialiai pradeda švęsti 30-ties metų jubiliejų. Tądien vyko diskusija apie 30 universiteto metų. Apie tai, kaip universitetas keitėsi nuo 1991 m. iki dabar, kokią svarbą jis šiuo metu turi Klaipėdos miesto kultūrai, ekonomikai, pramonei apžvelgė KU Senato pirmininkas prof. dr. Vaidutis Laurėnas, istorikas prof. dr. Vygantas Vareikis bei du žymūs universiteto alumnai: Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys ir buvęs universiteto tarybos pirmininkas bei AB „Vakarų laivų gamykla“ vadovas Arnoldas Šileika.

 

Pasak V. Vareikio, universitetas kuria intelektą, jį skleidžia ir formuoja: „Tai vienareikšmiškai sėkmingas ir klestintis projektas“. A. Šileika pabrėžė universiteto ir verslo rezultatyvumą bendradarbiavimą.

 „Absoliuti dauguma jūrinio sektoriaus verslo vadovų – universiteto absolventai. Absoliuti dauguma jų komandų  – taip pat. Klaipėdos universitetas vaidina labai reikšmingą vaidmenį įmonių gyvenime. Mokslininkai labai prisidėjo prie Klaipėdos uosto raidos bei plėtros. Universitetas lanksčiai atsiliepia į verslo bendruomenės poreikius, prisideda prie verslų plėtojimo, padeda diegti inovacijas, organizuoti mokslu paremtą verslą. Universitetui linkiu ir toliau išlikti mokslo, žinių, inovacijų lyderiu ir švyturiu”, - kalbėjo A. Šileika.

Įteiktos stipendijos

 

Šventėje pasveikinti Lietuvos Respublikos Prezidento Jono Žemaičio vardinę stipendiją pelnęs Mechanikos inžinerijos studijų programos 3 kurso studentas Artur Koltunov ir Alfonso Žalio labdaros fondo premiją laimėjusi Baltijos šalių istorijos magistrantūros 2 kurso studentė Akvilė Poškienė.

Renginio metu įteiktos Klaipėdos miesto savivaldybės paskirtos premijos KU absolventams, kurių baigiamieji darbai buvo pripažinti aktualiais ir turinčiais pritaikomąjį pobūdį miestui. Premijas gavo: KU Jūrų inžinerijos katedros magistras Giedrius Braziulius už baigiamąjį darbą „Naftos terminalo krovos potencialo tyrimai“; Jūrų inžinerijos katedros bakalauras Marius Žemgulis už baigiamąjį darbą „Keleivinio elektrinio laivo projektas”;  Inžinerijos katedros bakalauras Rokas Rapolavičius už baigiamąjį darbą „Panaudotų padangų pirolizės alyvos nusierinimas naudojant hidrodinaminę kavitaciją“; Socialinės geografijos ir regionistikos studijų centro magistrantė Viktorija Trumpickaitė už baigiamąjį darbą „Klaipėdos miesto jaunimo užimtumo ir įsidarbinimo galimybės Klaipėdoje“; Viešojo administravimo ir politikos katedros bakalaurė Eglė Šerutytė už baigiamąjį darb„Medicininių atliekų tvarkymo valdymo problemos Klaipėdos miesto ligoninėse“.

 

Organizuoja 30 išskirtinių patirčių

 

Nors šiuos studijų metus KU pasitinka neįprastomis sąlygomis, tačiau ir visi ateinantys metai bus išskirtiniai, gerąja prasme. 30-mečio proga universitetas žada daug staigmenų. KU kartu su partneriais sukūrė 30 unikalių patirčių, auginančių asmenybes, ugdančių kūrybiškumą, remiančių ambicingus užmojus/tikslus, skatinančių bendruomeniškumą.

Patirčių sąraše: mokslinės veiklos, stažuotė Europos universitete, apsilankymas vėjo malūnų bokšte, laivų konstravimas, pažintis su delfinais, pasirodymas krepšinio rungtynėse su KU „Leader Dance“ šokių kolektyvu ir daug kt. Rugsėjį startuos internetinė platforma, kurioje rasite visų veiklų pristatymus bei registracijos formas.

„Klaipėdos universitetas – besikeičiantis, pažangus, puoselėjantis atvirumo, bendruomeniškumo, inovatyvaus kūrybiškumo vertybes, orientuotas į laisvę. Su šūkiu „Laisvė ir erdvė veikti“ kviečiame bendruomenę ir plačiąją visuomenę būti drąsia ir švęsti kartu“, - registruotis ragina rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Apie išskirtinės patirtis video: 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder