Vasarą pas gydytojus patekti sunkiau

Vasarą pas gydytojus patekti sunkiau

Vasaros sezono metu sirgti Klaipėdoje nepatartina - gyventojai skundžiasi, kad dėl gydytojų atostogų ligoninėse sergantiesiems konsultacijos tenka laukti savaites, o kartais net ir kelis mėnesius.

Tą patvirtina patys medikai. Anot jų, išėjusių atostogauti gydytojų niekas nepavaduoja kaip poliklinikose, bet nebūna taip, kad atostogauja visi kokios nors srities specialistai.

"Pavyzdžiui, mūsų ligoninės ambulatorinės konsultacijos skyriuje likę gydytojai labiau apkraunami darbais, tačiau yra nustatytas tam tikras per dieną priimamų pacientų skaičius. Todėl ir susidaro didesnės eilės nei įprasta - žmonės laukia po dvi, tris savaites", - teigė Respublikinės Klaipėdos ligoninės bendrosios praktikos slaugytoja Nijolė Butkutė.

Padaugėja širdininkų

"Žinoma, eilės vasarą didesnės, tačiau dar ir dėl to, kad planiniai ligoniai, turintys šeimos gydytojų siuntimą pas specialistą, patys renkasi konsultantus ir laukia pasirinktųjų ilgiau nei eidami pas mažiau užimtus specialistus", - "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausiasis gydytojas Jonas Sąlyga.

Anot jo, kardiologų konsultacijos šioje ligoninėje šiuo metu pacientai laukia iš tiesų ilgiau, net iki dviejų mėnesių - keturi kardiologai dabar atostogauja, be to, daugiau žmonių kreipiasi dėl nuo karščio paūmėjusių širdies ligų.

"Eilių šiuo metu beveik nėra pas ginekologus, reabilitologus, vidaus ligų specialistus, kelios savaitės - pas urologus, neurologus, tačiau šie skaičiai kinta", - sakė vyr. gydytojas. Jo teigimu, skubiosios pagalbos paslaugos suteikiamos be eilių.

Situacija skiriasi

Nors vasarą gydytojai atostogauja visose ligoninėse, specialistų užimtumas miesto sveikatos priežiūros įstaigose skiriasi.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės Kardiologijos skyriaus vedėjos Jūratės Anušauskienės teigimu, konsultacinėje poliklinikoje kardiologų pacientai laukia tik 1-2 savaites, o ligoninėje širdies ligomis sergančiųjų antplūdžio taip pat nepastebėta.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centro vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinai Vladimiras Popovas sutiko, kad vasarą gyventojams sulaukti konsultacijos centre yra žymiai sunkiau.

"Šeimos gydytojas sergančiuosius priima per savaitę, tačiau eilės pas odontologą tenka laukti apie tris savaites", - teigė jis.

Eiles didina poilsiautojai

Medikų teigimu, vasaros laikotarpiu pajūrio miestuose eiles smarkiai padidina poilsiautojai.

"Sezono metu, žinoma, daugiausiai problemų kelia Palangos kurortas. Mieste apsilanko apie 400 tūkstančių svečių, todėl kreipiasi daugiau sergančiųjų ir dėl tokio srauto ligoninėje susidaro itin ilgos eilės", - pastebi J. Sąlyga.

"Gydytojų trūksta, tačiau nieko čia nepadarysi", - neslėpė Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausiasis gydytojas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder