Sveikatos mokyklai Klaipėdoje trūksta tik patalpų

Sveikatos mokyklai Klaipėdoje trūksta tik patalpų

Organizuoti sveikatos mokyklą uostamiestyje noro ir entuziazmo pakanka. Bet to neužtenka. Ar bus ji pagaliau organizuota, priklauso nuo to, kaip pavys suderinti interesus ir galimybes sveikos gyvensenos entuziastams ir šioje srityje dirbantiems valdininkams.  

"Dovanojame Klaipėdai arklį, bet avižų jam nesurandama", - taip vaizdžiai susidariusią situaciją apibūdino Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis, pasiryžęs atgaivinti čia sveikuolių klubo veiklą ir per savaitę paruošti "pirmą partiją" sveikuolių.

Tačiau ar pavyks jau sausio pradžioje šiai mokyklai startuoti, dar nežinia, mat, anot sveikuolių vado, informacijos sklaida ir patalpomis pagal žodinį susitarimą turįs pasirūpinti Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras (VSB) jokio atsakymo dar nėra davęs.

Pirmasis sveikatos mokyklos susirinkimas planuojamas sausio 3 dieną, 18 valandą, Klaipėdos sportininkų namuose, S. Daukanto g. 24.

Jei pavyks gauti patalpas, dirbantiems žmonėms bus organizuota rytinė ir vakarinė mankšta, norintiesiems ir sveikai maitintis sutartoje kavinėje pagal sveikuolių duotą receptūrą bus gaminami vegetariniai pietūs.  

Klaipėdos VSB laikinai einanti direktorės pareigas Ineta Pačiauskaitė teigė visiškai palaikanti sveikuolių iniciatyvą ir dalis darbuotojų patys pasiryžę dalyvauti sveikatos mokykloje.

Tačiau biuras prisidėti patalpomis, tuolab ilgesniam laikui, negali, nes patalpų nuomai pinigų neskiriama.   

"Už visas gautas lėšas turime atsiskaityti, iš anksto jas planuoti, tad ne mūsų galioje organizuoti salę, - teigė ji. - Džiaugiamės, kad patys kelis kartus gavome ją iš šalia esančios poliklinikos".

Jei salė nebus surasta iškart po Naujųjų metų, didelės problemos pokalbininkai sakė nematą - arba mokykla bus nukelta vėlesniam laikui, arba salę Sveikuolių sąjunga susiieškos pati.

Tokius savaitės trukmės kursus Sveikuolių sąjunga šiemet organizavo 11 Lietuvos vietų, ir, pasak D. Kepenio, jie viltis pateisino.

"Tai įžanga į sveiką gyvenseną. Išėjęs tuos kursus žmogus orientuojasi, kaip jam toliau gyventi", - sakė D. Kepenis.

Sveikuolių sąjungos atstovė Sigita Kriaučiūnienė teigė, kad paprastai tokių kursų metu per savaitę žmogus, nebadaudamas ir sportuodamas, numeta 2-3 kilogramus. O numesto svorio rekordas buvęs net 10 kilogramų. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder