Spektaklių personažai ragino tapti neatlygintinais kraujo donorais

Spektaklių personažai ragino tapti neatlygintinais kraujo donorais

Artėjant didžiosioms metų šventėms, visi galvojame, ką padovanoti, kaip nustebinti savo artimuosius ir parodyti, jog jie mums brangūs, todėl šluojame parduotuvių lentynas, naršome elektronines parduotuves ir ieškome vienetinių gaminių. Taigi, ką dovanoti? Akcijos „Tikroji dovana“ organizatorius Petras Lisauskas turi atsakymą. Tikroji dovana yra tai, kas neįkainojama: „Šiandien dovaną dažnai suprantame kaip kokį nors daiktą, paslaugą, tačiau mano manymu vertingiausias yra mūsų skirtas laikas ir dėmesys mus supantiems brangiems žmonėms, bendruomenei. Todėl ir gimė ši akcija, kurios tikslas parodyti, kad kalėdinės dovanos ne tik materialūs dalykai, kad kiekvienas galime pasijausti svarbus ir reikalingas padarydami nedaug - tik neatlygintinai duodami kraujo. Joje dalyvauti pakviečiau savo bičiulius iš Klaipėdos teatrų.“ Pats P. Lisauskas kraujo donoru tapo jau trisdešimt pirmą kartą.

Vakar įvykusioje „Tikrosios dovanos“ akcijoje dalyvauti ir Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filiale kraujo neatlygintinai duoti sutiko spektaklių personažai iš Klaipėdos Valstybinio Muzikinio teatro miuziklo „Boni ir Klaidas, Klaipėdos jaunimo teatro spektaklio „Voro vestuvės“ ir šokio teatro „PADI DAPI Fish“ šokio spektaklio „Apkabinsiu tave“. Spektaklių veikėjus maloniai pasitiko centro darbuotojai, o užpildžius anketas, atlikus kraujo tyrimą ir apžiūrėjus gydytojui teatralai susėdo į minkštas kėdes ir procedūra prasidėjo. Pirmą kartą atvykusius nustebino, kokia tai greita, paprasta ir net maloni procedūra: kraujo donorai įsitaiso įrengtose minkštose kėdėse, juos vaišina arbata, saldainiais, o išlydimi - su dovanų maišeliais. „Žmonės negali darbe pailsėti, todėl atpalaiduojančią atmosferą sukuriame čia, taigi duoti kraujo malonu.“ - juokėsi Nacionalinio kraujo centro darbuotoja.

Akcijoje dalyvavusi šokio teatro „PADI DAPI Fish“ meno vadovė, choreografė Agnija Šeiko donore tapo pirmą kartą, o neatlygintiną kraujo donorystę pavadino simboline: „Dalintis savo krauju, reiškia dalintis gyvybe su kitais žmonėmis. Manau, kad tai sveikos, savo piliečius gerbiančios visuomenės aktas, kuris mus sujungia ne tik simboline, bet net ir tiesiogine prasme. Juk aš, o gal mano artimas gali būti išgelbėtas donoro kraujo.“

Norėdami tapti neatlygintinais kraujo donorais, ieškokite informacijos adresu http://www.kraujodonoryste.lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder