Medikai optimizmo nestokoja

Medikai optimizmo nestokoja

Balandžio 27-ąją minimos Medicinos darbuotojų dienos proga "Vakarų ekspresas" apklausė uostamiesčio gydymo įstaigų vadovus, kokiomis nuotaikomis jie šiemet pasitiko šią profesinę šventę.

Vakar publikavome Klaipėdos universitetinės ir Klaipėdos jūrininkų ligoninių bei Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vadovų nuomones. Šiandien pateikiame Respublikinės Klaipėdos ligoninės ir Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiųjų gydytojų mintis.

"Įgyvendinome 10 projektų"

Romaldas SAKALAUSKAS, Respublikinės Klaipėdos ligoninės vyriausiasis gydytojas


Šiandien galime pasidžiaugti, kad daugelį sau keltų tikslų ir uždavinių įgyvendinome su kaupu. Esu dėkingas ligoninės kolektyvui už kantrybę, susitelkimą ir lojalumą sudėtingose situacijose, atsidavimą savo darbui ir profesijai.


Aktyviai rengdami investicinius projektus, sugebėjome pritraukti Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Vyriausybės bei Sveikatos apsaugos ministerijos investicijų programų lėšų pastatų renovacijai ir energijos taupymui, ambulatorinių paslaugų plėtrai, dienos chirurgijos, onkologinių ligų diagnostikai ir gydymui, psichiatrijos paslaugų gerinimui ir kitoms sritims. Jau įgyvendinome 10 investicinių projektų, šiemet tęsiame dar kelis. Vienas iš jų - pradėta Bokštų gatvėje esančių patalpų renovacija, kur iki metų pabaigos bus įrengtas dienos chirurgijos centras su trimis operacinėmis, ambulatorinių paslaugų skyrius.


Nesamdome jokių specialistų ar firmų projektams rengti ir įgyvendinti, viską atliekame patys. Tai teikia moralinį pasitenkinimą, nes viskas daroma žmonių labui, kad mūsų pacientai gautų kuo aukštesnio lygio medicinines paslaugas. Pacientų srautas į mūsų ligoninę auga - suteikiame daugiau paslaugų negu sumokama iš biudžeto.
Profesinės šventės proga visiems medikams norėčiau palinkėti išminties, energijos, sveikatos, nes mūsų profesija yra išties nelengva fizinė ir psichologinė našta.

"Pavyko sumažinti eiles"

Klaudija BOBIANSKIENĖ, Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja

Praėję metai buvo geri - juos baigėme pelningai, be didelių problemų ar rimtų skundų. Vykdome tris investicinius projektus, kurių dėka atnaujiname ligoninės skyrius bei įrangą. Tačiau šiemet susidūrėme su sunkumais - įstaigai 8 procentais sumažintas finansavimas. Tačiau ligoninės teikiamų paslaugų kokybė tikrai nenukentės - neketiname įvesti mokamų paslaugų ar mažinti darbuotojų skaičiaus bei atlyginimų. Tikimės, kad liepą bus peržiūrėtas valstybės biudžetas ir bus padidintas paslaugų įvertinimo balas.

Šiemet į mūsų ligoninę atvyko dirbti nauji gydytojai specialistai: kardiologas, otorinolaringologas, oftalmologas, todėl mažiesiems pacientams ambulatorinių konsultacijų nebereikės laukti po kelis mėnesius, pas gydytoją bus galima patekti greičiau.

Norėčiau padėkoti savo ligoninės kolektyvui už ištvermę ir palaikymą, nes vienas lauke - ne karys. Profesinės šventės proga linkiu visiems medikams sveikatos, laimės, ramybės ir darnos šeimose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder