Kretingos ligoninėje - koronaviruso atvejis

Kretingos ligoninėje - koronaviruso atvejis

Kretingos rajono savivaldybė informavo, kad po 3 savaičių pertraukos patvirtintas naujas koronaviruso atvejis Kretingos rajone. Vakar vakarą (birželio 9 d.) koronavirusas nustatytas senyvo amžiaus Kretingos ligoninės pacientei.

Moteriai per pusantro mėnesio iš viso buvo atlikti 6 testai ir visi jie, išskyrus atliktą vakar, buvo neigiami. Anksčiau ji buvo slaugoma Kartenos slaugos ligoninėje, balandį tapusioje koronaviruso židiniu.

Tačiau tąkart moteris buvo viena iš 6 sveikų pacientų, kuriems tyrimai buvo neigiami ir kurie buvo atskirti nuo kitų slaugytų ligonių. Gegužės pradžioje, pablogėjus sveikatos būklei, moteris buvo pervežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę, o po savaitės – į Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninę. Birželio 4 dieną moteris tyrimams buvo atvežta į Klaipėdos jūrininkų ligoninę, o po paros pervežta į Kretingos ligoninę.

Čia ji pirmiausiai buvo paguldyta į izoliacinę palatą, kur paimtas ir koronaviruso testas. Tąkart jis buvo neigiamas, tad pacientė perkelta į Vidaus ligų skyrių.

Vakar jau atlikus dar vieną testą, vakare gautas patvirtinimas, kad moteriai nustatytas koronavirusas. Ji birželio 9 d. vakarą buvo išvežta į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Jau nuo vakar vakaro Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai drauge su Kretingos ligoninės darbuotojais intensyviai dirba, nustatydami visus pacientės turėtus kontaktus, spręsdami dėl jų izoliacijos, kitų ligonių perkėlimo į izoliacines patalpas ir kitus klausimus.

Taip pat į Kretingos ligoninę vakar vakarą (birželio 9 d.) jau atgabenti koronaviruso testų mėginėliai, skirti įstaigos darbuotojams ir pacientams patikrinti.

Profilaktiškai bus patikrinti ir Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojai, pacientai.

Beje, tiek Kretingos ligoninės, tiek Salantų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės medicinos personalas praėjusią savaitę buvo tikrinti profilaktiškai. Visų testų rezultatai tąkart buvo neigiami.

Paskutinis koronaviruso atvejis Kretingos rajone buvo patvirtintas gegužės 20 dieną. Iš viso rajone koronavirusas buvo nustatytas 63 asmenims, iš kurių 46 jau pasveiko.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder