Kompanija " Johnson & Johnson" atšaukia kontaktinių lęšių pardavimą

Kompanija " Johnson & Johnson" atšaukia kontaktinių lęšių pardavimą

Jungtinių Valstijų farmacijos kompanija "Johnson & Johnson" atšaukia populiarių kontaktinių lęšių Europoje ir Azijoje. Taip buvo pasielgta, nes gauta nusiskundimų dėl lęšių sukeltų akių sudirginimų, praneša AFP.

Pirmadienį kompanija paskelbė atšaukianti 100 tūkst. dėžučių su 30 arba 90 "1 Day Acuvue TruEye" kontaktinių lęšių, pagamintų Airijoje ir išplatintų keliose valstybėse Europoje ir Azijoje.

Dauguma nekokybiškų kontaktinių lęšių buvo parduoti Japonijoje, o JAV ir Kanadoje šių lęšių parduota nebuvo. Nebepardavinėti šių kontaktinių lęšių nuspręsta gavus pirkėjų iš Japonijos nusiskundimų apie neįprastą aštrų skausmą įsidedant lęšius.

Kaip teigia "Johnson & Johnson" atstovas spaudai Garis Esterou (Gary Esterow), ši problema kilo dėl techninio gedimo toje gamybos atkarpoje, kur lęšiai yra skalaujami. Skalavimo metu dėl gedimo buvo nevisiškai pašalinta tam tikra cheminė medžiaga naudojama kontaktinių lęšių gamyboje.

Tai yra jau devintas kompanijos gaminamų sveikatos produktų išėmimas iš rinkos šiais metais. Ankstesniais aštuoniais atvejais Jungtinėse Valstijose nuo praėjusių metų rugsėjo iš pardavimo lentynų pašalinti nereceptiniai vaistai, tarp kurių yra vaikams skirti nuskausminamieji vaistai "Tylenol" ir milijonai buteliukų kitų nuskausminamųjų, o taip pat vaistų nuo peršalimo vaikams ir suaugusiems.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder