Jūrininkų ligoninei - naujos menininkų dovanos

Jūrininkų ligoninei - naujos menininkų dovanos

Penktadienį Klaipėdos jūrininkų ligoninei Klaipėdos krašto menininkai jau penkioliktus metus iš eilės dovanojo savo darbus. Šįkart ligoninę papuoš maždaug 25 nauji meno kūriniai.

Advento popietėje su artėjančiomis Kalėdomis ligoninės medikus sveikino ne tik menininkai, bet ir vyriausiasis gydytojas Jonas Sąlyga, ligoninės kapelionas Saulius Stumbra ir šventine programa - dainininkė, tarptautinių konkursų laureatė Giedrė Zeicaitė, pianistė Edita Zizaitė bei aktorė Virginija Kochanskytė.

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas skulptorius Arūnas Sakalauskas, pristatydamas tradicinę akciją "Ant gerumo sparnų", pasidžiaugė, jog įskaitant šių metų menininkų dovanas, ligoninę puoš jau 25-ių dailininkų darbai - iš viso per 400. Tačiau draugystė su šia ligonine neatsiriboja vien šia akcija.

"Šie metai dailininkams buvo reikšmingi nauju iššūkiu padirbėti su ligoniais - pirmą kartą dalyvavome plenere Švėkšnos psichiatrijos filiale. Dalyvavome jame labai entuziastingai", - sakė jis.

Akcijos "Ant gerumo sparnų" idėjos autorė ir iniciatorė Sofija Kanaverskytė žadėjo, jog menininkų draugystė su medikais plečiasi ir plėsis toliau, nes ji neša visiems dvasinę naudą.

Ji įteikė šiemet menininkų įsteigtą naują prizą ligoninės medikui, "kuris labiausiai domisi jų darbais, kurį sutiksi kiekvienoje parodoje". Už aktyvų dalyvavimą Klaipėdos dailės gyvenime savo portretą, tapytą S. Kanaverskytės, įgijo nusipelniusi Lietuvos gydytoja kardiologė Aldona Dragašienė.

Sveikindamas medikus, pacientus ir dailininkus su artėjančiomis Kalėdomis ligoninės vadovas J. Sąlyga pasidžiaugė, kad į jo vadovaujamą gydymo įstaigą atvyksta gydytis pacientai iš visos Lietuvos.

"Šiais metais padaugėjo pacientų iš Jurbarko, Mažeikių, Plungės, Telšių, Tauragės ir Šiaulių. Besibaigiant 2010 metams paskaičiavome, kad teikiamų paslaugų skaičius išaugo: stacionaruose gydysime per 19 tūkst. pacientų, atliksime per 5400 operacijų, ambulatoriniuose konsultaciniuose skyriuose konsultuosime apie 135 tūkst. pacientų.

Gyventojų ir pacientų atsiliepimai rodo, kad pasitenkinimas teikiamomis paslaugomis yra didžiulis ir ligoninę jie vertina kaip vieną iš geriausių šalyje. Gyvenimas nestovi vietoje, privalome žengti apgalvotus ir ekonomiškai pagrįstus žingsnius, kad ligoninė būtų viena iš geriausių Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigų konkurencinėje kovoje", - sakė jis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder