Jaunosios slaugytojos: "Mūsų profesija - iš pašaukimo"

Jaunosios slaugytojos: "Mūsų profesija - iš pašaukimo"

Pakalbinome būrelį šaunių jaunučių Klaipėdos universitetinės ligoninės slaugytojų, ką tik baigusių mokslus ir pradėjusių savo darbo karjerą šioje ligoninėje. Tarp jų - net dvi seserų dvynukių poros. Merginoms ši profesija atrodo labai patraukli, jos džiaugiasi pasirinkusios ir profesiją, ir didelių galimybių tobulėti turinčią darbovietę - Klaipėdos universitetinę ligoninę. Pašnekinome ir vyresnes jų koleges, kurios dirbdamos slaugytojų padėjėjomis, rado savo pašaukimą ir ryžosi mokytis slaugytojo profesijos. Tai tikras pavyzdys jaunajai kartai, rodantis, jog mokytis ir siekti savo svajonės niekada nevėlu.

Jaunųjų slaugytojų paprašėme atsakyti į keletą klausimų: 1. Kodėl darbui jos pasirinko Klaipėdos universitetinę ligoninę? 2. Kaip sekėsi pradėti darbus ir įsilieti į ligoninės kolektyvą? 3. Kaip vertina savo pasirinkimą dabar, praėjus tam tikram laiko tarpui?

Ligita ir Edita Spudytės, Anesteziologijos-reanimacijos skyriaus (su operacine) slaugytojos

1. Nuo pat vaikystės žinojome, kad mes būsime slaugytojos, nes mūsų mama dirba slaugytoja. Užaugome gražioje vietoje, prie Medvėgalio kalno Šilalės rajone.

Džiaugiamės, kad mūsų, abiejų seserų, norai rinktis slaugytojos kelią sutapo - kartu mokėmės Klaipėdos valstybinėje kolegijoje, kartu dirbame ir gyvename.

Rinkomės Klaipėdos universitetinę ligoninę dėl to, kad čia visi važiuoja gydytis, tai ligoninė, suteikianti didžiules galimybes mokytis ir tobulėti.

2. Darbas nelengvas - operacinės slaugytojos užtikrina instrumentų pirminį paruošimą, dezinfekavimą, sterilizavimą bei instrumentuoja chirurgams operacijų metu.

Mums viskas nauja ir įdomu. Teko dirbti kelio, klubo sąnario endoprotezavimo, pilvo organų operacijų metu. Labai daug tenka ruoštis iki operacijos, darbas su instrumentais yra labai kruopštus, tenka įsiminti daug informacijos nuo A iki Z.

Visko klausinėjame - kolegos draugiškai pataria, atsako į visus klausimus. Džiaugiamės, kad kolektyvas mus šiltai priėmė ir mums sekasi neblogai dirbti.

3. Esame patenkintos darbu operacinėse, darbu didelėje ligoninėje, tikimės čia daug visko išmokti ir tapti labai geromis slaugos specialistėmis.

Roma ir Aldona Venskutės, Anesteziologijos-reanimacijos skyriaus (su operacine) slaugytojos

1. Baigusios Salantų gimnaziją, Kretingos rajone abi pasirinkome slaugos studijas Klaipėdos valstybinėje kolegijoje. Mūsų tėvai iš pradžių išsigando, kad renkamės medikių profesiją, nes ji sunki, tačiau dabar džiaugiasi. Dirbame dar tik pirmąsias savaites su instrumentais operacinėse.

Šioje ligoninėje atlikome praktiką, labai patiko, tad pabaigusios mokslus, norėjome čia dirbti ir toliau. Abi mus domino chirurgijos sritis, todėl pasiprašėme, kad mus priimtų dirbti į operacinę.

2. Kolektyvas priėmė draugiškai, supranta, kad jauniems žmonėms reikia padėti. Operacinės slaugytojos labai noriai mums pataria, aiškina, moko. Turime labai daug išmokti, nes dirbant su instrumentais per operacijas jau nebėra laiko galvoti, reikia veikti. Ne veltui sakoma, jog gera instrumentatorė - pusė operacijos.

3. Dar žengiame tik pirmuosius savo darbinės veiklos žingsnius, tačiau esame labai patenkintos. Patekome į gerą ligoninę, puikų skyrių, kuriame tikrai daug išmoksime. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje yra sudarytos visos sąlygos tobulėti ir siekti profesinių aukštumų.

Ieva Krištolaitytė, Anesteziologijos-reanimacijos skyriaus (su operacine) slaugytoja

1. Labai traukė jūra ir medikės profesija, todėl iš Šakių atvažiavau studijuoti į Klaipėdos universitetą, mokiausi ketverius metus ir tapau slaugos bakalaure. Mokydamasi norėjau gauti ir praktikos, todėl džiaugiuosi, kad pavyko įsidarbinti Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Čia galėjau išbandyti savo jėgas įvairiuose skyriuose.

Dirbau slaugytojos padėjėja Insultų skyriuje, operacinėse, naktimis dirbdavau Priėmimo skyriuje. Baigusi mokslus toliau dirbau šioje ligoninėje - pasirinkau darbą operacinėje, nes traukė naujovės.

2. Iš pradžių buvo nejauku pradėti darbą naujoje vietoje, bet operacinių kolektyvas ne tik didelis, bet ir labai draugiškas.

3. Esu labai patenkinta savo pasirinkimu. Džiaugiuosi, kad ligoninės vadovybė atsižvelgia į jaunų specialistų norus ir lūkesčius, priima dirbti į tuos skyrius, kur jie pageidauja. Toks požiūris į jauną žmogų skatina dirbti ir tobulėti.


Lina Beržinytė, Neurochirurgijos skyriaus Nr. 2 bendrosios praktikos slaugytoja

1. Jau metus dirbu Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Kai mokiausiu Klaipėdos valstybinėje kolegijoje, tris mėnesius atlikau praktiką šioje ligoninėje ir būtent Neurochirurgijos skyriuje Nr. 2. Labai patiko draugiškas kolektyvas, darbas - nuo pirmų dienų supratau, jog tai mano pašaukimas. Kolegos kvietė sugrįžti čia dirbti po mokslų baigimo, tad taip ir padariau. Ir nė dienos nesigailiu.

2. Įsiliejau į kolektyvą lengvai, nes čia jau dirbau per praktiką, visus pažinojau, buvome susidraugavę. Į mūsų skyrių pacientai atvyksta po traumų, avarijų, galvos, stuburo pažeidimų. Turime ir intensyviosios slaugos palatą.

3. Dėl savo sprendimo tikrai nesigailiu. Man patinka ši profesija, kurią pasirinkti pastūmėjo teta slaugytoja. Esu iš Šilutės rajono, mėgstu gamtą ir žmones, džiaugiuosi, galėdama jiems padėti, išvaduoti nuo skausmų. Man patinka dirbti šioje ligoninėje.

Artimieji skatina toliau studijuoti, matyt, taip ir padarysiu. Į užsienius nesižvalgau, skalsesnės duonos neieškau - esu savo šalies patriotė.

Lina Endriuškaitė, Pogimdyminio skyriaus akušerė

1. Esu plungiškė. Į mediciną atėjau tvirtai apsisprendusi - norėjau tapti akušere. Studijuodama Kauno kolegijoje atlikau praktiką keliose ligoninėse, todėl galėjau palyginti darbo sąlygas. Atlikau praktiką ir Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Man patiko, kaip šioje ligoninėje elgiamasi su pacientais, kaip atliekamas slaugos darbas. Mačiau, kad čia yra visos galimybės tobulėti, įgyti gerų praktinių įgūdžių. Džiaugiuosi dirbdama Klaipėdos universitetinėje ligoninėje ir ypač - Pogimdyminiame skyriuje.

Labiausiai šiame darbe žavi tai, kad nėra nė vienos vienodos dienos, mūsų pacientės kas dvi dienas keičiasi, pagimdo, ir išvažiuoja.

2. Iš pradžių kaip ir visos naujokės bijojau, ar viską padarysiu gerai. Tačiau kolektyvas priėmė šiltai, labai palaikė skyriaus vadovės, daug ko išmokė. Dabar pačiai juokinga prisiminus savo baimę. Nors dirbu dar tik dvejus metus ir man čia labai patinka, jaučiuosi įgijusi daug patirties.

3. Neatsidžiaugiu savo pasirinkimu. Neapsakomas džiaugsmas bendrauti su jaunomis mamytėmis, padėti joms rūpintis naujagimiais, ypač tomis, kurios pagimdė pirmą kartą. Jos tiesiog švyti iš džiaugsmo, visko iki smulkmenų klausinėja ir labai vertina mūsų, akušerių, pagalbą.


Aleksandra Kisnierienė, Veido ir žandikaulių chirurgijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytoja

1. Esu Klaipėdos universiteto slaugos bakalaurė. Studijuodama norėjau gauti ne tik teorinių žinių, bet ir įgyti daugiau praktinių įgūdžių. Kreipiausi į kelias uostamiesčio ligonines ir geriausią darbo pasiūlymą gavau būtent iš Klaipėdos universitetinės ligoninės.

2. Kadangi tai yra pirmoji mano darbo vieta medicinos srityje, tikrai nebuvo lengva. Tačiau kolegių slaugytojų pagalba ir vyresniosios slaugos administratorės reiklumas tiesioginiame darbe man labai padėjo. Man buvo viskas nauja ir įdomu. Skyriaus kolegos yra geranoriški, o aš - laisvai bendraujanti, todėl įsilieti į kolektyvą tikrai nebuvo sunku.

3. Mokydamasi Klaipėdos "Žaliakalnio" gimnazijoje tikrai negalvojau, kad pasirinksiu studijuoti slaugą ir dirbsiu slaugytoja. Galima sakyti, jog pati profesija netyčia surado mane. Tad jau sėkmingai dirbu penkerius metus.

Maloniausia mūsų darbe yra ta akimirka, kai pavyksta atkurti žmogaus gyvybines funkcijas tuomet, kai jis guli be jokių gyvybės ženklų. Didžiuojuosi, jog dirbu būtent šioje ligoninėje, nes patinka ir pats darbas, ir kolektyvas. Be to, čia yra puikios sąlygos kelti kvalifikaciją ir tobulėti.

Odeta Vilniutė, Vertebroneurologijos skyriaus bendrosios praktikos slaugytoja

1. Šioje ligoninėje dirbu jau 20 metų, iš jų 16 metų dirbau slaugytojos padėjėja. Visada svajojau dirbti slaugytoja. Baigiau Klaipėdos valstybinę kolegiją ir įgyvendinau savo svajonę.

Labai didžiuojuosi dirbdama Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, nes čia sudarytos sąlygos kelti kvalifikaciją, domėtis naujovėmis.

2. Iš pradžių buvo nejauku ir nedrąsu, bet jaučiau kolegų palaikymą, padrąsinimą ir greitai kolektyve pasijutau sava. Dirbdama šalia patyrusių kolegų turėjau galimybę mokytis, tobulintis, išmokti nedaryti klaidų.

3. Esu įsitikinusi, jog tai yra mano darbas, mano profesija. Šiame darbe džiugina tai, jog galiu padėti žmonėms. Smagu matyti, kad į ligoninę vežimėliu atvežtas pacientas po gydymo namo išvyksta net be ramentų. Kasdien susiduriame su žmogaus kančia, skausmu ir stengiamės padėti. Gera išgirsti nuoširdų "ačiū" iš pasveikusių pacientų lūpų.

Aida Magdušauskienė, Radioterapijos skyriaus slaugos padalinio bendrosios praktikos slaugytoja

1. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje dirbu trečius metus. Iki tol kitoje gydymo įstaigoje daug metų dirbau slaugytojos padėjėja. Dirbdama pradėjau mokytis Klaipėdos valstybinėje kolegijoje ir įgijau bendrosios praktikos slaugytojos specialybę. Klaipėdos universitetinę ligoninę pasirinkau todėl, jog tai daugiaprofilinė ligoninė, kurioje yra geros sąlygos kilti karjeros laiptais, palankus mikroklimatas darbuotojams. Pakalbėjusi su čia dirbančiomis slaugytojomis išgirdau vien tik teigiamus atsiliepimus. Tad ir panorau dirbti slaugytoja būtent šioje ligoninėje.

2. Kaip ir kiekvienam naujame darbe iš pradžių kyla įvairių sunkumų, tačiau įsilieti į darbo ritmą bei kolektyvą padėjo nuoširdžios, geranoriškos kolegės.

3. Džiaugiuosi savo pasirinkta profesija ir darboviete, nes čia yra sukurtos geros sąlygos darbui, įgūdžių tobulinimui ir savirealizacijai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder