Į kovą su nuovargiu

Į kovą su nuovargiu

Chroniškas nuovargis ir didžiulis moralinis bei fizinis išsekimas - gerai pažįstamas reiškinys visiems didmiesčių gyventojams. Todėl svarbu išmokti nepasiduoti stresui, atsipalaiduoti ir atgauti jėgas. Tai padaryti galima laikantis visiškai paprastų gyvenimo taisyklių.

Giliau kvėpuokite

Gilus kvėpavimas ramina ir atkuria vidinį organizmo ritmą. Dukart per dieną po penkias minutes atlikite tokį pratimą: penkias sekundes giliai įkvėpkite pro nosį, paskui tiek pat laiko iškvėpkite. Jau po trijų savaičių pajusite permainas.

Papildykite vitaminų atsargas

Silpnumas, dirglumas ir nemiga dažnai rodo, kad trūksta vitamino D. Organizme jis gaminamas veikiant UV spinduliams, todėl rudenį ir žiemą, kai saulės mažai, reikėtų vartoti papildus su vitaminu D.

Prauskitės po dušu

Nėra nieko, kas taip suteiktų žvalumo, kaip dušas. Jei pavargote, po vonios pasijusite dar labiau pavargę - tarsi pervirta daržovė. Drąsiausi gali ryžtis šaltam dušui, kuris dar ir puikiai tonizuoja odą.

Valgykite brokolių

Yra maisto produktų, kurie padeda kovoti su nuovargiu, nes juose yra itin daug antioksidantų. Tarp jų - daržovių karalius brokolis, kuriame yra sulforafano, aktyvinančio apsauginius ląstelių mechanizmus.

Padeda aromaterapija

Jei norite miegoti ramiai ir giliai, į pagalvės užvalkalą įkiškite keletą levandos arba kitokių kvapiųjų žolelių šakelių. O atsibudę ant riešų užlašinkite keletą geranijų eterinio aliejaus lašelių - šis augalas garsėja savybe teikti žvalumo.

Pamėkite jogą

Garsiausi pasaulio topmodeliai rekomenduoja jogą kaip vaistą nuo nuovargio. Jogos pratimai tonizuoja ir kartu atpalaiduoja. Tik svarbu rasti jogos rūšį, kuri tiktų būtent jums.

Saugokite veido odą

Bendras organizmo nuovargis atsispindi veide - oda papilkėja, lėčiau atsigauna. Jeigu senėjimą stabdančia kosmetika naudotis jums dar anksti, o vien drėkinti jau nepakanka, atkreipkite dėmesį į naujos kartos kremus, kuriuose esantys antioksidantai didina ląstelių energiją ir stimuliuoja odos savybę atsinaujinti.

Leiskite sau pažiovauti

Žiovavimas paprastai laikomas nuovargio požymiu, bet jis yra dar ir nervų sistemos pusiausvyros atkūrimo ženklas. Žiovulys padeda žmogui priešintis nuovargiui, psichiniam krūviui, stresui, atnaujinti orą plaučiuose.

Teisingai miegokite

Idealiu atveju reikėtų gultis ir keltis kasdien tuo pačiu metu. Jau po savaitės pasijusite geriau. Taip pat svarbu ruoštis miegui: likus valandai ar dviem iki miego pasistenkite pamiršti visus rūpesčius ir jokiu būdu netikrinkite darbo pašto.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder