Darželiuose ieškota sergančių vaikų

Darželiuose ieškota sergančių vaikų

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro (VSC) specialistai, patikrinę keletą uostamiesčio darželių, džiaugiasi, kad juose nerado sergančių vaikų ir darbuotojų. Nepaisant to, tokius patikrinimus jie žada rengti ir toliau.

Daugeliui tėvų, turinčių mažamečių vaikų, dažnai tenka susidurti su dilema - ar vesti vaiką į darželį, jei jis tik sloguoja, truputėlį kosėja. Nors pagal higienos normas reikalaujama, kad į darželį būtų vedami tik visiškai sveiki vaikai, ne paslaptis, kad nemažai tėvų tos nuostatos nesilaiko.

Praėjusiais mokslo metais, sausio-vasario mėnesiais, Klaipėdos VSC specialistai, patikrinę 11 uostamiesčio darželių, dviejuose iš jų rado vaikų, kurie karščiavo bei turėjo kitų užkrečiamų ligų požymių.

"Tokius reidus darome ir šiemet. Patikrinome dar tik keletą darželių, kol kas jokių nusižengimų neradome. Tačiau ir orai dar gana šilti. Dar nesulaukėme ir skundų iš tėvų, kad kiti veda į darželį sergančius vaikus. Jei skundų nebus, pirmiausia lankysimės tuose darželiuose, kur pažeidimų radome praėjusiais metais.

Be to, stebėsime, kokia situacija yra tose ikimokyklinio ugdymo įstaigose, kuriose nėra pakeisti langai. Žinia, tėvai dažnai piktinasi, kad vaikus į darželį atveda sveikus, tačiau įstaigoje jie sušąla ir suserga", - pasakojo Klaipėdos VSC Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė.

Pasak jos, specialistų atlikti patikrinimai parodė, kad klaipėdiečiai gana retai veda į darželį sergančius vaikus arba auklėtojos atidžiai įvertina vaikus per rytinį patikrinimą.

Ji pasidžiaugė, kad patys tėvai pradėjo vieni kitus kontroliuoti ir kritiškai reaguoja išvydę grupėje sergantį vaiką. A. Šlepetienė sakė girdėjusi, kad mamos, pamačiusios, jog kiti tėvai atveda sloguojantį vaiką, pačios išvaro juos su mažaisiais namo.

"Nereikėtų pamiršti, kad grupėse neturėtų būti ne tik sergančių vaikų, bet ir darbuotojų", - priminė A. Šlepetienė.

Teisės aktai draudžia į ikimokyklinio ugdymo įstaigą priimti sergančius ar turinčius užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuojančius, besiskundžiančius skausmu, viduriuojančius, vemiančius, kosėjančius, turinčius išskyrų iš nosies ir kt.) vaikus.

"Žinoma, būna atvejų, kai vaikas turi alerginę slogą, kuri nėra užkrečiama. Protingumo kriterijais taip pat reikia vadovautis", - sutiko A. Šlepetienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder