Uostamiestyje pernai be tėvų liko beveik šimtas vaikų

Uostamiestyje pernai be tėvų liko beveik šimtas vaikų

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento Vaiko teisių apsaugos skyrius informuoja, kad praėjusiais metais be tėvų globos Klaipėdoje liko 87 vaikai.

Šeimos ir vaiko gerovės centre laikinai buvo apgyvendinti 52 vaikai. Dažniausiai vaikams globa nustatoma dėl tėvų girtavimo, narkomanijos, negebėjimo rūpintis vaikais dėl psichikos ligos ar socialinių įgūdžių neturėjimo, kas priveda prie skurdo, antisanitarinių sąlygų. Deja, neretai būna visų šių problemų kompleksas.

Per 2010 metus tėvams grąžinti 42 vaikai. Pastaraisiais metais stebimas vaikų, grąžinamų tėvams, nutraukus laikinąją globą, skaičiaus didėjimas. Tai sietina su efektyviau dirbamu socialiniu darbu, nes dalis tėvų išsprendžia turėtas problemas ir geba toliau savarankiškai auginti vaikus.

Viso mieste 218-je globėjų šeimų globojami 260 vaikų, vaikų globos institucijose – 136 vaikai iš Klaipėdos miesto. Džiugu, kad šeimose nustatyta daugiau globos atvejų, nei vaikų globos namuose. Vaiko teisių apsaugos skyrius tai laiko vienu iš prioritetinių savo uždavinių.

Metų bėgyje 64 vaikams nustatyta laikinoji globa (rūpyba) tėvų prašymu, pastariesiems laikinai išvykstant į užsienio valstybes. Iš viso šiuo metu Klaipėdoje globojami 174 vaikai dėl tos priežasties, kad abu jų tėvai išvykę dirbti į užsienį.

Per metus įvaikinti 6 tėvų globos netekę mažieji klaipėdiečiai. Daugėja asmenų, pageidaujančių įsivaikinti vaikus, skaičius. Per šį laikotarpį įsivaikino 10 klaipėdiečių šeimų.

Visus, pageidaujančius savo šeimoje globoti ar įvaikinti tėvų globos netekusį vaiką, prašome kreiptis į Vaiko teisių apsaugos skyrių – I. Kanto g. 11, Klaipėda, tel. 42 19 85, 41 23 98.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder