Tradicinis stebuklų vakaras jau tryliktą kartą

Tradicinis stebuklų vakaras jau tryliktą kartą

Kai prieš trylika metų metus kelios aktyvios klaipėdietės subūrė 24 bendramintes ir įkūrė Klaipėdos apskrities moterų LIONS klubą „Smiltė“, veiklios moterys manė, kad visai neblogai būtų ištrūkti iš savo kasdienio rato ir tiesiog pabūti, pabendrauti savo malonumui.

Tačiau jau susibūrusios labai greitai pajuto, kad tiems bendravimams trūksta prasmės, turinio.

Neužtenka vien nedidelės paramos akcijos, koncerto ar kokio kito renginio. Artėjant Kalėdoms, jos pradėjo svarstyti, jog galėtų nuveikti ką nors kitų žmonių labui.

Šiandien jau sunku aprašyt visus Klaipėdos liūčių nuveiktus darbus. Jų dėmesio jau tradiciškai sulaukia speciali internatinė Rusnės mokykla, drauge su vokiečių LIONS klubais Klaipėdos „Baltijos“ gimnazija pirma Lietuvoje buvo pritaikyta specialių poreikių moksleiviams, paremti talentingi apskrities vaikai.

Šiemet baigtas projektas Lapių bendruomenės namuose privertė suklusti visos Lietuvos geros valios žmones.

O štai tryliktą kartą klubo "Smiltė" organizuojamas meno darbų labdaros aukcionas, kuriuose paaukotos lėšos skiriamos onkologinėmis ligomis sergančiųjų vaikų šeimoms paremti, jau įsitvirtino Klaipėdos visuomeniniame gyvenime.

Klubo moterys aukcionui darbus aukoti kvietė garsiausius Lietuvos menininkus.

"Mylėti reikia mokėti, nes nemylint gyventi sunku. Ir ypač mylėti reikia, kai žmogus praranda viltį. Per dvylika metų klubo organizuotuose aukcionuose surinktų lėšų jau esame parėmusios devyniasdešimt onkologinėmis ligomis sergančių vaikų šeimų. Netikėti, tarsi iš dangaus nukritę pinigai šeimoms sustiprina viltį, kad jų vaikai pasveiks. Ir ne tik viltį, bet ir realias galimybes slaugyti bei juos prižiūrėti" - sako prezidentė Jolanta Leščiuvienė.

„Taip gera pasijusti ne vienišam, kai tu kasdien vaikštai peilio ašmenimis", - sakė ponia Ramunė, kurios vienerių metukų vaikelį užklupo vėžys.

"Tai jūsų dėka mes pradėjome iš naujo stotis ant kojų. Tai jūs savo nuoširdumu padėjote atgauti dvasinę pusiausvyrą ir netgi pasijusti reikalingiems. Ir ne vienišiems", - "Smiltės" moterims dėkojo dabar jau dviejų metukų sulaukusio vaikelio mama.

Šeimas ištikusi krizė priverčia stipriai susiveržti diržus ir kovoti dėl gardesnio duonos kąsnio ir sergančiam vaikui, ir kitiems šeimų nariams.

Gaila, bet onkologinėmis ligomis sergančių vaikų tiek mūsų mieste, tiek visoje Lietuvoje yra labai daug.

Tai baisi liga, kuri atneša į šeimą baimę, paniką ir nežinią, bet kartu stiprų Tikėjimą ir Viltį, kad liga bus nugalėta.

Ilgi gydymo mėnesiai, skaudžios procedūros, stiprūs vaistai išsekina ne tik mažąjį ligonį, bet ir šalia esančius artimiausius žmones.

Nieko nėra sunkiau ir skaudžiau tėvams, kaip matyti kenčiantį savo vaiką. Palaikymas ir dėmesys tokioms šeimoms yra nepaprastai svarbus ir reikalingas.

Juk taip svarbu nepalūžti, žingsnis po žingsnio žengti tik pirmyn, tik gyvenimo link.

Sergantys vaikai, dažnai vadinami Didžiaisiais Kovotojais, nes ilgus gydymo mėnesius kovoja už gyvenimą.

Klubo narės siekia, kad tų vaikų gyvenimas būtų gražesnis ir džiaugsmingesnis. Didžiausia laimė – išgirsti, kad liga nugalėta. Prie šios pergalės prisideda daug puikių ir nuoširdžių Lietuvos medikų, taip pat ir moterys iš Klaipėdos LIONS klubo "Smiltė".

Ligoniukų šeimas aplankiusios klubo narės, dažnai atranda jas didelėje neviltyje. Tad jų ištiesta ranka tiems žmonėms prilygsta stebuklui.

Šiemet tradicinis LIONS klubo „Smiltė“ renginys – labdaros aukcionas „Sušildykime mažąsias širdeles“ vyks lapkričio 9 dieną 18.30 val. „Mersedes-benz“ atstovybėje Klaipėdoje, adresas: Vilniaus pl. 8 Sudmantų k., Sendvario sen., Klaipėdos raj.

Kviečiame - ateikite, prisidėkite prie stebuklų kūrimo, prie pergalių gyvenimo tiesiojoje...

Daugiau informacijos, meno kūrinių katalogas - www.lcsmilte.lt

Laukiame Jūsų.

Klaipėdos apskrities moterų LIONS klubo „Smiltė“ narių vardu prezidentė Jolanta Leščiuvienė.


Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder