Sukurkime advento dvasią

Sukurkime advento dvasią

Adventas kviečia mus daugiau laiko skirti ramybei, dvasingumui, apmąstymams. Senjorai sulaukė Socialinių mokslų kolegijos studenčių kvietimo maloniai praleisti antradienio vakarą prie žvakių šviesos.

Grupė studenčių, vadovaujama aktyvistės Paulinos Lendraitytės, drąsiai pasirinko senjorų auditoriją.

Iš pirmųjų susitikimų pajutau, kad pasiruošimas advento šventei bus iššūkis studentėms, bet ne mažesnis ir senjorams. Pastariesiems ypač, nes norisi kuo daugiau jaunimui perteikti papročių, saulėgrįžos ženklų žmonių gyvenime reikšmę, taip pat advento metu gaminamų ir skanaujamų patiekalų bei jau šiuo metu gaminamų prašmatnesnių valgių receptus.

Kaip visada mes kuklinomės ir manėme, kad nesulauksime daug svečių, bet maloniai nustebino bendruomenės aktyvumas. Ir žmonės vėl gausiai susirinko eilinį kartą.

Paulina pakvietė visus uždegti advento žvakutę - tikėjimo, ramybės ir laimės simbolį. Folkloro kolektyvai "Jūrainė" ir "Žemaičių alkierius" pradėjo vakaro šventę, o tęstinumą perėmė solistė Emilija Lendraitytė lyrine daina "Tikros spalvos".Ansambliai "Krantų gėlė" ir "Savi" žiūrovus pakvietė sugrįžti į vasaros malonumus ir pamažu nukeliauti iki stebuklingų šv. Kalėdų laukimo momento. Klubas "Rūta" iškilmingai ir pagarbiai prisiminė Tėvynę, Žemaitiją. Studentės Monika Budraitytė ir Silvija Mikalauskytė perskaitė pamokančias Bruno Ferero istorijas "Žydrasis vėrinys" ir "Neužmiršk nė vieno."

Labai gražiais VšĮ "Likimo laiptai" rankų darbo žaisliukais buvo papuoštos salėje esančios eglutės (vadovė Daiva Šimuliūnienė). Prie puošybos savo rankų darbo žaisliukais prisidėjo ir studentės Laima Šeškevičiūtė bei Agnė Kulbytė. Visi šie advento garbei sukurti kūriniai padovanoti Bendruomenės namams.

Nors už lango gruodis, o apie baltą sniegą galime tik pasvajoti, vakaro pabaigai solistė Emilija daina "Tegul sninga" pakvietė visus patikėti, kad už lango tikrai sninga. Niekas neskubėjo namo, ragavo adventinius patiekalus, ramiai šnekučiavosi.

Manau, kad daugelis išsinešė ramybę, jaukumą, šilumos dalelę savo širdyje, sukurtus Pagyvenusių žmonių asociacijos kolektyvų ir Socialinių mokslų kolegijos studenčių pastangomis.

Kristina BUSLAJEVA, Pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder