Rotary klubas "Klaipėda" šventė 80-metį

Rotary klubas "Klaipėda" šventė 80-metį

Liepos 15-ąją vienas iš seniausiai Lietuvoje veikiančių Rotary klubų "Klaipėda" iškilmingai paminėjo savo gyvavimo 80-metį.

Renginys vyko "Viktorijos" viešbučio salėje, kur iki karo posėdžiaudavo pirmasis Klaipėdos Rotary klubas. Šventė vyko ikikarinės Klaipėdos dvasia. Dabartiniai klubo nariai pristatė 1938-aisiais veikusio klubo brolius.

Į šventę atvyko daug svečių iš įvairių šalies miestų klubų. Pasibaigus oficialiajai daliai šventės dalyviai buvo pakviesti į laivą "Venus" ir apžiūrėjo uosto akvatoriją. Puikiais gidais jiems pabuvo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus ir Vakarų laivų gamyklos direktorius Arnoldas Šileika.

Renginio dalyviai negailėjo pagyrų Rotary klubo "Klaipėda" prezidentui Vladui Stūriui, klubo nariui Rolandui Kerpiui ir kitiems už puikiai režisuotą, suorganizuotą ir pravestą renginį.

Tarpukario Lietuvoje susikūrė, buvo pripažinti ir veikė trys Rotary klubai: Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje.

Klaipėdos Rotary klubas buvo pripažintas 1938-ųjų liepos 15-ąją.

Deja, klubas veikė labai trumpai, nes Vokietijai iš Lietuvos atėmus Klaipėdos kraštą jo veikla buvo sustabdyta.

Lietuvai iškovojus nepriklausomybę jau 1991 metais uostamiestyje įsikūrė klubas "R". 1992-aisiais gruodžio 1-ąją klubas buvo pripažintas 1938 metų susikūrusio klubo teisių perėmėju.

Per 25 metus Klaipėdos Rotary bendruomenė išsiplėtė iki 6 klubų. Ją papildė ir jaunimo - dveji Rotaract ir vienas Innteract - klubai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder