Projekto „60+“ įkūrėja Laura Balčiūtė kviečia žmones atgaivinti istoriją

Projekto „60+“ įkūrėja Laura Balčiūtė kviečia žmones atgaivinti istoriją

Nenustygstanti vietoje projekto „60+“ įkūrėja Laura Balčiūtė grįžta su nauja idėja. Šįkart jos sumanymas – dalintis istorijomis apie atgaivintas šeimos sodybas, tradicijas ar netikėtai atrastus gyvenimo vingius giminės istorijoje ir taip įprasminti prisiminimus apie mums brangius žmones.

Pati atkūrė senelių sodybą

Ši idėja L.Balčiūtei kilo po to, kai ji pati atkūrė savo senelių sodybą, kurioje ir dabar dažnai leidžia laiką: „Noriu pristatyti dar vieną idėją, kuri, tikiuosi, patiks žmonėms. Tai – senos, mylimos sodybos atkūrimas, kurioje gyveno mano mylimi seneliai Jonas ir Jadvyga Balčiai. Jų atminimui aš įkūriau nemokamą žurnalą „60+“.“

Anot projekto įkūrėjos, tokių sodybų, kuriose kažkada virė gyvenimas, o dabar jos tuščios, apleistos, yra pilni kaimai, todėl moteris savo pavyzdžiu nori paskatinti kitus žmones turėti mielą kampelį kaime: „Nebūtina ten kraustytis gyventi – juk galima jas susitvarkyti ir leisti čia laisvalaikį, švęsti įvairias šventes, mėgautis vasaromis. Noriu visus paraginti prisijungti prie šito projekto! Pradžioje galbūt tik stebėti, o vėliau ir patiems pasisemti idėjų, kaip tai reikia daryti.“

Svarbiausia saugoti prisiminimus

Tiesa, jog ne visi turi senelių ar prosenelių sodybas, kurias gali prikelti naujam gyvenimui, tačiau retas kuris negali papasakoti įdomios šeimos istorijos ar pasidalinti ilgus metus puoselėjamomis tradicijomis, turinčiomis ypatingą reikšmę. „Svarbiausia, kad mumyse liktų gyvi prisiminimai, kad juos puoselėtume, o tai padaryti galime kartu atgaivinę istoriją ir ja pasidaliję su kitais. Galbūt meduolis, iškeptas pagal prosenelės receptą, jus nukelia į vaikystę ir be jo neįsivaizduojate nei vienų Kalėdų, todėl kiekvienais metais jį kepate? O galbūt turite metai iš metų perduodamą šeimos relikviją? Papasakokite!“, – ragina L.Balčiūtė.

Siųskite savo atgaivintą sodybos ar šeimos istoriją bei nuotraukas el. paštu [email protected] Jūsų tekstai bus publikuojami internetinėje svetainėje bei „60+“ Facebook paskyroje, o netikėčiausios istorijos atsidurs nemokamame žurnale aktyviems senjorams „60+“.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder