Prasidėjo 28-oji „Maisto banko“ akcija

Prasidėjo 28-oji „Maisto banko“ akcija

Kas penktai šeimai Lietuvoje gresia skurdas, kas septintas šalies gyventojas maitinasi skurdžiai, tai rodo oficialūs Statistikos departamento duomenys. Siekdamas prisidėti prie skurdo mažinimo šalyje, „Maisto bankas“ spalio 25-26 d. pradeda jau tradicine tapusią rudeninę akciją.

Jos metu siekiama surinkti kuo daugiau paramos ilgo galiojimo maisto produktais socialiai pažeidžiamiems Lietuvos gyventojams. Paramos akcijos startas buvo paminėtas Vilniaus „Akropolyje“ esančioje „Maximoje“, kur žinomi žmonės tapo savanoriais ir rinko aukojamas prekes.

„Kasmet pastebime, kad „Maisto banko“ akcijų metu pirkėjų aktyvumas išauga. Jie įsitraukia į tokias akcijas ir nėra abejingi kitų skausmui. Mūsų visų maži geri darbai daro didelius pokyčius. Tai rodo ir skaičiai: 2018 m. mūsų parduotuvėse buvo paaukota už rekordinę sumą – daugiau kaip 180 tūkst. eurų. „Maxima“ kasmet remia „Maisto banką“ maisto produktais, vien pernai perdavėme maisto produktų už beveik 600 tūkst. eurų“, – dalijosi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Renginyje, kurį vedė Jogaila Morkūnas, taip pat dalyvavo „Maximos“ operacijų vadovė Irtautė Ščerbavičienė, Simona Bandita, Rolandas Mackevičius, Rimantė Kulvinskytė, Livija Gradauskienė, Vaida Kurpienė ir kiti. Jie ne tik rinko maisto produktus, dalino akcijos skrajutes, bet ir vaišino pirkėjus indeliais su medumi. Penktadienį ir šeštadienį  parduotuvėse „Maisto banko“ savanoriams bus galima perduoti ilgo galiojimo maisto produktų. Pirkėjų prašoma aukoti baltymais turtingo maisto: mėsos, žuvies ar analogiško augalinio maisto konservų.

Šios akcijos metu surinkti maisto produktai bus išskirstyti po daugiau nei 350 ne pelno siekiančių organizacijų, kurios rūpinasi įvairiomis socialiai pažeidžiamomis gyventojų grupėmis: daugiavaikėmis šeimomis, mažas pajamas gaunančiais neįgaliaisiais, senoliais, bedarbiais, vienišomis motinomis, socialinėje krizėje atsidūrusiems asmenimis.

„Džiaugiuosi Lietuvos žmonių solidarumu siekiant padėti silpniesiems. Kasdien gauname daugybę socialinių darbuotojų prašymų pagelbėti kritinėse situacijose atsidūrusiems žmonėms. Būtent „Maisto banko“ akcijų metu surinktų produktų krepšelis ir yra ta pirmoji pagalba, kurios dėka sunkumuose atsidūręs žmogus gali bent trumpam atsikvėpti žinodamas, jog nereikia mąstyti iš ko šeimai paruošti pietus ar vakarienę. Nuoširdžiai dėkoju „Maximos“ pirkėjams už neįkainojamą pagalbą“ – sako „Maisto banko“ direktorius Simonas Gurevičius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder