Pandemija gerumui netrukdo: paaukotos duonos užteks daugiau nei 600 vienišų senolių

Pandemija gerumui netrukdo: paaukotos duonos užteks daugiau nei 600 vienišų senolių

Visą gruodžio mėnesį, pirkdami „Gardėsio" „Bočių" duoną lietuviškame prekybos tinkle „Maxima", šalies gyventojai dalijosi gerumu – riekę duonos aukojo ir labiausiai skurstantiems bei vienišiems senoliams, kuriuos globoja Maltos ordino pagalbos tarnyba. Per antrus metus vykdomą akciją „Dalykis duona su senoliais" paaukota beveik 16 tūkst. duonos pakuočių.

Duona – tai ne tik būtiniausias maisto produktas, tai šilumos ir sotumo simbolis, kuris daugeliui senolių vis dar turi didelę reikšmę. „Fazer Bakery Baltic" kepyklų, Lietuvoje atstovaujančių „Gardėsio" prekės ženklui, generalinis direktorius Klavs Berzins pabrėžia, kad pandemijos akivaizdoje pagalba ir taip vienišiems senoliams yra ypač svarbi.

„Gardėsio" duonos ir maltiečių draugystė trunka jau daugiau nei šešerius metus, per kuriuos paaukojome organizacijai ketvirtį milijono pakuočių duonos. Tačiau šventiniu laikotarpiu siekėme dar garsiau kalbėti apie augantį pagalbos poreikį ir kartu su didžiausiu Lietuvos prekybos tinklu „Maxima" antrus metus iš eilės suvienijome jėgas skelbdami akciją „Dalykis duona su senoliais". Šiandien galime pasidžiaugti rezultatais: Lietuvos gyventojai net ir tokiu sudėtingu laikotarpiu neliko abejingi ir aukojo stokojantiems taip pat gausiai, kaip ir pernai. Norime padėkoti kiekvienam, kuris, dėdamas juodos duonos ant savo stalo, kartu pasidalijo riekele ir su senoliais. Auka pasieks daugiau nei 600 vienišų senolių per visus 2021 metus", – sako K.Berzins.

Rezultatais džiaugiasi ir „Maximos" Komunikacijos bei įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė. „Kaip ir pernai, taip ir šiemet pirkėjai neliko abejingi kitų sunkumams. Kiekvienas esame nusipelnęs oraus gyvenimo. Liūdna pripažinti, tačiau šiuo metu tūkstančiams senolių Lietuvoje pagalba yra itin reikalinga. Ir mes kartu galime tą pagalbą suteikti", – teigia E. Dapkienė.

Anot Rasos Stukienės, MOPT programų direktorės, dėl pandemijos ir karantino sąlygų, senoliai  tampa dar vienišesni, o duona suteikia ne tik sotumo, bet ir labai reikalingos emocinės paramos.

„Maltiečių savanoriai kasdien veža šiltą sriubą daugiau nei 600 vienišų senolių 23-ose Lietuvos vietose. Tačiau sriubos lėkštė be riekelės duonos vyresnio amžiaus žmonėms – neįsivaizduojama, ji asocijuojasi su sočiu bei visaverčiu gyvenimu. Kartu su sriubos dubenėliu patiekdami duonos riekelę, mes ne tik numalšiname alkį ar juos pamaitiname, tai suteikia senoliams vilties, sušildo juos, leidžia pajusti vaikystėje patirtą namų šilumą bei meilę. Liūdna, kad sriubos gavėjų ir vienišų senelių gretos pandemijos laikotarpiu auga, todėl tokia parama mums svarbi, kaip niekad", – sako R. Stukienė.

Akcijos organizatoriai nori atkreipti dėmesį į šiuo metu itin sudėtingą MOPT situaciją – kviečia net ir pasibaigus akcijai nelikti abejingiems. MOPT savanoriai globoja apie 2600 senelių 42 Lietuvos vietovėse ir teikia jiems visokeriopą pagalbą – nuo lankymo per šventes iki kasdienio maitinimo. Tačiau dėl pandemijos teko atsisakyti teikti kai kurias paslaugas, kasdien atsiranda vis naujų iššūkių, o paramos prašančiųjų gretos – didėja. Todėl visi norintieji prisidėti prie organizacijos veiklos, kviečiami apsilankyti puslapyje www.maltieciai.lt ir surasti tinkamą aukojimo ar savanorystės būdą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder