Neįgaliems vaikams dovanojo draugystę su delfinais

Neįgaliems vaikams dovanojo draugystę su delfinais

Dvi savaitės Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centre vyko Klaipėdos Rotary klubo „Aditė“ inicijuota stovykla „Delfinų terapija – Lietuvos vaikams!“. Aktyvių moterų klubas apjungė Lietuvos „Rotary“ klubus dėl kilnaus tikslo. Prie projekto įgyvendinimo prisidėjo Palangos RK, Mažeikių RK, Mažeikių klubas "Liberta", Plungės RK ir Klaipėdos Senamiesčio RK bei dovanojo penkiems vaikams su negalia draugystę su delfinais. Klubai padengė ir dalies šeimų pragyvenimo išlaidas Klaipėdoje.

Delfinų terapijos centrą ir Rotary klubą jungia nevienadienė draugystė. Pasak centro vadovės dr. Brigitos Kreiviniėnės, šis klubas – vienas pagrindinių centro rėmėjų, prisijungęs prie veiklos nuo pirmųjų dienų.

„Delfinų terapijos kaštai yra dideli, ne kiekviena šeima gali sau leisti tokią pagalbą vaikui, – sako Brigita Kreivienienė. – Ši parama padeda ne tik pildyti svajones, bet ir vaduotis iš negalios vaikams.“

Centras jau per metus priima iki 170 vaikų ir suaugusių. Čia teikiamos ne tik delfinų terapijos paslaugos. Specialistai, išanalizavę kliento poreikius, sudaro individualią dviejų savaičių terapinių užsiėmimų su delfinais programą, į kurią įtraukiama 10 užsiėmimų su delfinais vandenyje, 6 papildomo lavinimo sesijos, kurios parenkamos pagal kliento poreikį (pvz., meninio ugdymo, judesio, sensorinės integracijos, socialinių įgūdžių mokymo ir pan.) ir specialistų konsultacijos. Esant poreikiui, yra vykdoma kliento video analizės programa, apmokoma, kaip dirbti pagal Sherbornė judesio terapijos programą, HOP intensyvios komunikacijos programą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder