Kunigas R. Doveika apie kitokias šventes: „Nereikia pasiduoti baimei ir desperacijai“

Kunigas R. Doveika apie kitokias šventes: „Nereikia pasiduoti baimei ir desperacijai“

Kūčios ir Kalėdos – ypatinga šventės, kai drauge susiburia visa šeima, visos mylinčios širdys. Šiemet šventės bus kitokios. Daugeliui dėl to nesmagu. Tačiau kunigas Ričardas Doveika ragina nenusiminti ir kviečia Kūčių vakarą praleisti su šviesiomis mintimis, viltimi ir tikėjimu – šį vakarą  per TV3 speciali šventinė programa „Kūčių vakaras su Ričardu Doveika“.

„Aš manau, kad nereikia pasiduoti išgąsčiui, pasiduoti baimei ir desperacijai. Tikintis žmogus tokiose situacijose visada susitelkia ir išgyvena jas kartu su Dievu. Atsiremdamas į Dievą jis gyvena. Nereikia kalti į savo sąmonę, kad šios Kalėdos bus skaudesnės, tragiškesnės, menkesnės. Ne. Tikinčiam žmogui Kalėdos bus su Dievu“, sako kunigas Ričardas Doveika ir kviečia Kūčias praleisti drauge.

Charizmatiškasis kunigas jau antrus metus organizuoja vakarą, kuriame humaniškumas, įsiklausymas į bendruomenės poreikius susilieja su kokybiška muzika. Renginyje koncertuos visas būrys garsiausių atlikėjų Jazzu, Edgaras Montvidas, Donatas Montvydas, Jurijus Veklenko, Milita Daikerytė, Jokūbas Bareikis, Martynas Levickis, Stano, Katažina ir Deivydas Zvonkai dovanos Kalėdinius, jausmingus ir įkvepiančius pasirodymus.

Vakaro metu kunigas R. Doveika ir TV laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva pristatys jautrias istorijas. Kunigas kalbins Stano, Edgarą Montvidą ir kitus visuomenei žinomus veidus, siekdamas įprasminti pasidalinimą gerumu, kaip žmogiškąja vertybe, darną bendruomenėje kaip paskatą jos vystymuisi ir primindamas Kūčių vakaro istoriją, kaip pamatą atjautos ir stebuklo laukimui.

„Man vienos svarbiausių ir gražiausių metų švenčių yra būtent Kūčios ir Kalėdos. Senieji papročiai, magiška Kūčių naktis, džiugus Kalėdų rytas, kai visi drauge klegėdami išpakuojame dovanas, rastas po eglute tai akimirkos, kurios visam gyvenimui lieka atminties albume“, šiltai apie šventes kalba Renata Šakalytė-Jakovleva, talkinsianti kunigui vakaro metu.

Renata pritaria R. Doveikos minčiai, kad nereikia pasiduoti liūdesiui ir blogoms mintims. Ji kviečia tikėti, kad visa tai laikina.

„TV3 žiūrovams linkiu kantrybės ir žūtbūt neprarasti vilties. Kaip sakė karalius Saliamonas – viskas praeina ir TAI praeis. Aš tikiu, kad praeis. Tikėkime visi ir pasistenkime padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso, kad kuo greičiau įveiktume pandemiją saugokime save bei kitus, teisingai nešiokime kaukes, plaukime rankas, laikykimės saugios distancijos ir, žinoma, kai tik bus galimybė skiepykimės. Būkite sveiki!“, linkėjo Renata ir kvietė semtis šviesos ir gėrio įsijungus laidą  „Kūčių vakaras su Ričardu Doveika“.

TV transliacijos metu bus renkamos lėšos Vilniaus švento Juozapo parapijos bažnyčiai, statybų užbaigimo darbams. Visi geros valios žmonės kviečiami prisidėti ir šiuos metus užbaigti su prasmingais, kilniais darbais.

Labdaros ir paramos koncertas „Kūčių vakaras su kunigu Ričardu Doveika“ – gruodžio 24 d.  19.30 val. per TV3 ir TV3 Play! https://play.tv3.lt/kuciu-vakaras-su-ricardu-doveika-11239045

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder