Kolegų draugadienis

Kolegų draugadienis

Puikaus asmenų su negalia projekto „Draugadienis“ įkvėpti, Lietuvos neigaliųjų dienos centrų vadovai ir darbuotojai rinkosi prie apskrito stalo kolegų draugadieniui Klaipėdoje. Susitikimas vyko BĮ neigaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ naujajame padalinyje. Pasirinkta tema „Pažangių ir naujoviškų socialinio darbo metodų diegimas dienos centruose“ sudomino kolegas, kurie atvyko iš aštuonių miestų. Pagrindinis tikslas - pasidalinti įstaigų klientų ir darbuotojų pasiekimais, patirtimi, naujais socialinio darbo metodais bei problemomis. Socialiniai darbuotojai kaskart turi ieškoti naujų socialinio darbo metodų, kad įgalintų ir kokybiškiau padėtų savo klientams. Geriausius problemų sprendimo būdus galima rasti ne tik keliant savo profesinę kompetenciją bet ir dalinantis jau turima patirtimi. Praktinio darbo metodai yra socialinio darbo profesijos pagrindas. Tik jais įrodomas profesijos gebėjimas spręsti iškilusias problemas bei socialiniam darbuotojui patikėtus uždavinius. Žmonių su negalia pasiekimai ir galėjimai, taikant kuo įvairesnius darbo metodus, lemia profesijos prestižą visuomenėje.

Savo patirtimi dalijosi Vilniaus dienos centras „Šviesa“, Kauno neįgalaus jaunimo užimtumo centras, Šiaulių ir dienos socialinės globos centras „Goda“, Trakų neįgaliųjų užimtumo centras, Telšių socialinių paslaugų centras, Raseinių dienos centras „ Vilties takas“, Palangos bei Priekulės socialinių paslaugų centrai. Po susitikimo diskusijos vyko laive „Venus“ plaukiant po marias ir klausantis Lietuvos jūrų muziejaus istoriko muziejininko Dainiaus Elerto nuoširdaus pasakojimo apie Klaipėdos miesto bei uosto istoriją ir dabartį.

Esame dėkingi laivo „Venus“ direktoriui Vaidui Lomsargiui, kapitonui ir visai komandai už gražią ir saugią kelionę, už suteiktą galimybę Lietuvos dienos centrų darbuotojams pajusti jūros vėjo vėsą, bangų supimą ir artimiau susipažinti su mūsų miesto istorija. Akivaizdu, kad socialinį darbą dirbantys darbuotojai nori ir turi bendradarbiauti ir taip plėtoti socialinių įstaigų tinklą. Sekantis susitikimas planuojamas Raseiniuose.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder