senjorai

Klaipėdos senjorai mokys nemirti iš bado

2015-uosius Senjorų metais paskelbusi Klaipėda garbingo amžiaus sulaukusiems klaipėdiečiams iš miesto biudžeto ruošiasi atseikėti daugiau kaip 335 tūkst. eurų. Suma nemaža, tad nenuostabu, kad į šiuos pinigus nusitaikė ir rūpinimąsi sveikatingumu imituojantis bei žmones juokinančiomis akcijomis garsėjantis Visuomenės sveikatos biuras.

Uostamiesčio valdžioje esantiems politikams nusprendus šiuos metus paskelbti Senjorų, Klaipėdos miesto savivaldybės administracija jau parengė jiems paminėti skirtą specialų planą. Įvairiems senjorų renginiams ir kitiems poreikiams iš miesto biudžeto numatyta skirti 335 090 eurų.

Prieš rengdama šį planą savivaldybė Klaipėdos senjorų nevyriausybinių organizacijų vadovų paprašė išdėstyti, ko labiausiai senjorams šiais metais reikėtų. Nors pagyvenusių žmonių norai buvo aiškiai išdėstyti, buvo pareikšta, kad planas jų netenkina.

Klaipėdos miesto jungtinės pagyvenusių žmonių bendrijos vadovės Aldonos Marijos Gedvilienės teigimu, pirmiausiai į akis krito sumos pinigų, kurios skirtos ūkinei savivaldybės veiklai - pastato remontui ar renovacijai.

„Pensininkų metams skirtą biudžeto dalį prašome svarstyti iš naujo ir atskirti ūkinei veiklai skirtas lėšas nuo senjorų reikalų, asmeniškai senjorų organizacijoms reikalingų lėšų“, - sakė A.M.Gedvilienė.

Didžiulį senjorų nusistebėjimą sukėlė ir tai, kad net 10 425 eurai (šešta pagal dydį programos suma) skirta Visuomenės sveikatos biurui. Už šiuos pinigus jis turėtų organizuoti sveikatinimo užsiėmimus „Sveiko maisto receptai iš kartos į kartą“ (patirties sklaida, leidinio parengimas). A.M.Gedvilienės teigimu, matyt, už tuos pinigus ruošiamasi senjorus mokyti išgyventi gaunant lietuviškas pensijas, nes kas geriau nei jie žino, kaip gaunant grašius nemirti iš bado. „Jei gyvendami iš skatikų perkame nukainotą maistą, tai kokia čia dar gali būti sveiko maisto programa“, - piktinosi A.M.Gedvilienė.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė „Vakaro žinioms“ garantavo, kad minėtą sumą planuojama skirti ne iš miesto, o iš biuro biudžeto.

„Šie pinigai bus skirti visiems renginiams, kuriuos biuras per šiuos metus organizuos senjorams. O per užsiėmimus „Sveiko maisto receptai iš kartos į kartą“ senjorai mokys jaunąją kartą sveikos mitybos pagrindų. Mūsų tikslas sujungti abi kartas - senąją ir jaunąją“, - tikino J.Grubliauskienė.

Mokesčių mokėtojų pinigais išlaikomas Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras labiausiai pagarsėjo ne konkrečiais darbais, o kalbomis apie vis prastėjančią miestiečių sveikatą bei tokiomis absurdiškomis akcijomis, kaip „Blaivi klasė“, „Ar pažįsti spalvas gatvėje?“. Pastaroji priminė, ką reiškia šviesoforo spalvos. Kiekviena akcija plačiai reklamuota, tad susidaro įspūdis, kad biuras tokiu būdu bando priminti apie savo egzistavimą ir įrodyti esantis reikalingas. Vis dėlto pajūrio kolegas „perspjovė“ Joniškio rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras, vietos gyventojams aiškinęs apie žmonių, gyvūnų ir augalų auras bei jų įtaką sveikatai.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder