Klaipėdoje – mokymai žurnalistams apie religijų ir įsitikinimų laisvę

Klaipėdoje – mokymai žurnalistams apie religijų ir įsitikinimų laisvę

 Lietuvoje Vasario 24 ir kovo 3 dienomis (trečiadieniais, nuo 14. 30 iki 18 val.) Zoom platformoje vyks mokymai Klaipėdos regiono žiniasklaidos atstovams „Religijų ir įsitikinimų laisvė Lietuvoje ir žiniasklaida“.

Kviečiame aktyviai dalyvauti mokymuose ir užsiregistruoti šiuo adresu (prieš renginį dalyviams bus atsiųsta prisijungimo nuoroda): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe4N-6b1Sboh2rZgSOyRfqzQm-g4mM82mjFTlsAxBwsZG4fpw/viewform?gxids=7628 Vasario 24 d. mokymų metu bus aptarta religijų ir tikėjimų įvairovė, religinės diskriminacijos problema bei jos socioistorinės ištakos, religinių mažumų teisinė padėtis, religinė propaganda, tikėjimo laisvė ir objektyvumas žiniasklaidoje, analizuojami konkretūs atvejai ir atliekamos praktinės užduotys. Kovo 3 d. mokymuose bus analizuojama, kokį vaidmenį turi žiniasklaida visuomenės nariams mėginant suvokti ir vertinti įvairias tiek gerai pažįstamas, tiek mažai žinomas įvairias religines bendruomenes, naująsias religijas ir dvasines grupes, taip pat kaip veikia vizualine žurnalistika perteikiant religijos temas, aptariami Lietuvos žiniasklaidoje dominuojantys žurnalistiniai ir kiti turinio žanrai, kuriais bandoma perteikti religines, tikėjimo temas.

Šiame kontekste bus pateikiami etikos standartų principai ir ieškoma jų sąsajų su religiniu turiniu žiniasklaidoje. Projekto partneriai - Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centras (NRTIC) ir Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) tikisi, jog didesnė informacijos sklaida įvairiose visuomenės grupėse apie religinę įvairovę ir religijos laisvę paskatins kritišką visuomenės požiūrį į religinių mažumų stigmatizavimą, neigiamų „etikečių“ klijavimą, atsiras daugiau prielaidų suprasti ir toleruoti žmonių teisę išpažinti įvairias religijas, turėti skirtingus įsitikinimus.

Projektas finansuojamas Europos ekonominės erdvės (EEE) finansinio mechanizmo lėšomis per Aktyvių piliečių fondą, prisidedant Friedricho Eberto fondui. www.eeagrants.org / www.norwaygrants.org https://religija.lt/ www.lzs.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder