Jaunųjų pasieniečių būreliai klesti

Jaunųjų pasieniečių būreliai klesti

Paminėta Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardoje įkurto Jaunojo pasieniečio būrelio vienerių metų sukaktis. Toks būrelis - pirmasis ir bene vienintelis visoje Pagėgių rinktinėje ir Pietvakarių Lietuvoje.

Šiuo metu visose šalies VSAT rinktinėse yra aštuoni Jaunojo pasieniečio būreliai, vienijantys apie 150 jaunųjų pasieniečių.

Kudirkos Naumiestyje įkuriant Jaunojo pasieniečio būrelį, veikloje ketino dalyvauti 15 jaunuolių, tarp kurių kone pusė - merginos, vėliau prisidėjo dar trys, bet šiuo metu būrelis turi 16 aktyvių narių.

Būrelio iniciatorius - VSAT Pagėgių rinktinės Kudirkos Naumiesčio užkardos vyresnysis pasienietis vyresnysis puskarininkis Vygintas Kuras.

"Pradžioje buvo nedrąsu, trūko patirties, nebuvo į ką pasižiūrėti, kaip tai daroma, reikėjo labai savikritiškai vertinti savo pačių pedagogines žinias, žodžiu, pradžioje mes turėjome tik nesavanaudišką entuziazmą ir pasiryžimą pasiekti užsibrėžtą tikslą", - dalinosi prisiminimais V. Kuras.

Praėjus metams visi buvę skeptikai džiaugiasi apsirikę, o V. Kuras teigia, jog veiklos planų turima keleriems metams į priekį.

Užkardoje vykusiuose užsiėmimuose moksleiviai buvo supažindinti ne tik su užkarda, jos darbu, pasienio sargybų naudojama ginkluote, specialiosiomis priemonėmis, bet ir su rinktinėje funkcionuojančiais padaliniais bei pareigūnais. Buvo suorganizuotos pažintinės ekskursijos į įvairias pasienio užkardas, Kauno oro uostą, Širvintos krašto istorijos muziejų, būrelio komanda dalyvavo pėsčiųjų žygiuose Medininkuose ir Klaipėdos rajone.

Atsakingi už būrelio veiklą pareigūnai įsitikinę, kad Jaunojo pasieniečio būrelio veikla turės teigiamos įtakos glaudesniam bendradarbiavimui su Lietuvos mokyklomis, ir siekia, kad būrelio veikla skatintų jaunus žmones rinktis pasieniečio profesiją, suteiktų jiems įvairių žinių, kurios ateityje galės praversti renkantis profesiją.

Mindaugas KURAS

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder