Daugelis socialinių darbuotojų jau gauna didesnį atlyginimą

Daugelis socialinių darbuotojų jau gauna didesnį atlyginimą

Dalis rajonų jau pradėjo skirstyti gautas valstybės biudžeto lėšas ir nuo sausio 1 d. padidino socialinių darbuotojų darbo užmokestį, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Vyriausybė 2012 metams paskirstė lėšas visoms Lietuvos savivaldybėms, kad jos galėtų didinti darbo užmokestį biudžetinių įstaigų, seniūnijų socialinį darbą dirbantiems specialistams. Savivaldybėms iš valstybės biudžeto tam skirta apie 12,5 mln. litų. Taigi savivaldybės šiemet turi galimybę padidinti socialinį darbą dirbančių specialistų darbo užmokestį vidutiniškai apie 10 proc.

Už gautų valstybės biudžeto lėšų savo biudžetinėms įstaigoms teisingą paskirstymą yra atsakingos pačios savivaldybės. Tad kiekviena savivaldybė, jos biudžetinė įstaiga, turi įvertinti kiekvieno socialinį darbą dirbančio žmogaus situaciją, turimą išsilavinimą, kompetenciją, darbo stažą ir savarankiškai nuspręsti, kaip paskirstyti bei tikslingai panaudoti šias valstybės biudžeto lėšas, teigiama SADM pranešime.

Ministerijos žiniomis, ne visos savivaldybės jau spėjo padidinti socialinį darbą dirbančių žmonių darbo užmokestį, dalis tai planuoja padaryti netrukus.

Valstybės biudžeto lėšos yra skirtos visiems kalendoriniams 2012 metams, todėl jei šios tikslinės lėšos konkrečiame mieste ar rajone dar nepasiekė socialinį darbą dirbančių žmonių, turėtų pasiekti jau netrukus. Tokiu atveju lėšos, neišmokėtos už sausį ir vasarį, bet kuriuo atveju bus išskirstytos metų eigoje, tikina SADM.

Vis dėlto ministerija ragina visas savivaldybes didinti socialinį darbą dirbančių žmonių darbo užmokestį kaip įmanoma greičiau.

Kaip jau minėta, už gautų valstybės biudžeto lėšų savo biudžetinėms įstaigoms, seniūnijoms teisingą paskirstymą yra atsakingos pačios savivaldybės. Pavyzdžiui, Elektrėnų savivaldybė nuo sausio 1 d. nutarė didinti darbo užmokestį proporcingai visiems socialinį darbą dirbantiems žmonėms, įvertinus jų kompetenciją, darbo stažą ir turimą išsilavinimą. Tuo tarpu Telšių rajono savivaldybė yra nusprendusi didinti darbo užmokestį tik tiems žmonėms, kurie iki šiol gaudavo mažiausiai, bet nedidinti, pavyzdžiui, įstaigų vadovams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder