Kaip užsakyti problemos sprendimą per miegus: Hakamados metodas

Kaip užsakyti problemos sprendimą per miegus: Hakamados metodas

Mums miegant, kai racionalioji smegenų dalis būna neaktyvi, pasąmonė dirba visišku pajėgumu. Jeigu būdraujant sunku priimti sprendimą, pajunkite intuiciją. Irina Hakamada mėgsta naudoti specialų metodą, kuris gelbsti ją sudėtingose situacijose, kai reikia persijungti, kažką išspręsti, pasirinkti vieną variantą iš daugybės galimų ar apmąstyti ir naujai įvertinti situaciją. Penki paprasti žingsniai ir viena naktis – ir teisingas sprendimas jūsų rankose.

Gerai, jeigu ryte jums nereikia pašokti iš lovos pagal žadintuvą ir bėgti į darbą. Irina Hakamada tikina, kad smegenų „perkrovimui“ geriausia pasirinkti penktadienio ar šeštadienio vakarą ir naktį.

Algoritmas, kuris gelbsti sudėtingose situacijose

Pasirinktą vakarą atsisakykite aktyvios veiklos, sporto klubo, pasisėdėjimų bare ir buvojimo vietose, kur susirenka daug žmonių.

I žingsnis. Atsiribokite nuo žmonių

Mūsų smegenys dirba be perstojo kaip kompiuteris su sudėtinga programa. Jos pašėlusiu greičiu apdoroja milžiniškus kiekius informacijos. Ir, žinoma, jos pavargsta. Kad „perkrautume“ smegenis, reikia padaryti pauzę – išjungti iš tinklo.

Pasirinkite dieną, kai grįšite namo anksčiau. Išjunkite telefoną, kompiuterį, televizorių, radiją, kad būtų kuo mažiau išorinių triukšmų. Paprašykite šeimos narių jūsų netrukdyti. Atsiribokite nuo išorinio pasaulio ir pabūkite tyloje bei vienumoje iki miego.

 

Problemų sprendimas per miegus © Pixabay.com

II žingsnis. Užimkite rankas smulkiu darbu

Užsiimkite kokiu nors rankdarbiu, modeliavimu, lipdymu arba pasiimkite minkštą kamuoliuką pirštams treniruoti. Irina Hakamada tokiais atvejais mėgsta piešti tušu ir teptuku tapyti hieroglifus.

Atlikdami rankomis smulkius darbus, jūs atitraukiate protą nuo „senų“ minčių ir projektų, nuo praėjusios dienos rutinos. Jus apleidžia nerimas. Jūs nusiteikiate kūrybai, kuri naudinga naktinėms įžvalgoms.

III žingsnis. Duokite smegenims užduotį

Aiškiai suformuluokite klausimą – ko jūs norite? Pavyzdžiui: „Noriu suprasti, kaip veikti toliau“ arba „Man reikia pasirinkti, kuris iš dviejų variantų geresnis“.

Užmerkite akis ir įsivaizduokite švarų popieriaus lapą. Mintyse užrašykite ant jo suformuluotą užduotį. Apžiūrėkite detales: popieriaus atspalvį, rašalo spalvą, raidžių kontūrus.

Šis pratimas duos smegenims signalą, kad užduotis yra reali ir reikia prie jos padirbėti. Dabar mintyse paimkite į ranką popieriaus lakštą su ant jo užrašyta užduotimi ir prilipinkite sau prie kaktos – tarytum kabintumėte magnetuką at šaldytuvo durelių.

IV žingsnis. Gulkitės miegoti

Prieš eidami gultis paklausykite klasikinės ar relaksacinės muzikos. Pagulėkite šiltoje vonioje su levandų ar simonsijų eteriniais aliejais. Po to atsigulkite. Susilaikykite nuo pagundos paskutinį kartą peržiūrėti išmanųjį telefoną, patikrinti elektroninį paštą, panaršyti po internetą. Kitaip visas jūsų pasirengimas bus beprasmiškas. Jeigu viską padarysite teisingai, miegas bus gilus ir ramus.

V žingsnis. Ryte užrašykite mintis

Atsibudę paimkite popieriaus lapą. Šį kartą jau ne įsivaizduojamą, o realų. Padalinkite jį vertikaliai į dvi dalis. Kairėje pusėje užrašykite, kokias klaidas padarėte anksčiau dirbdami prie šios užduoties. Kitas variantas: išvardykite, ką norėtumėte pagerinti dabartinėje situacijoje (pavyzdžiui, asmeniniame gyvenime). Dešinėje pusėje užrašykite idėjas, kaip galima ištaisyti klaidas.

Pavyzdžiui: „Aš padariau gerai tai ir tai. Tačiau čia ir čia neatsižvelgiau į tokius veiksnius. Kad ištaisyčiau klaidas, padarysiu tai ir tai“.

Kai užbaigsite, padėkite lapelį į rašomojo stalo stalčių. Dabar visą dieną smegenys „nagrinės“ gautą informaciją ir siūlys jums sprendimus. Užsirašykite viską, aks šaus į galvą, nekritikuodami ir neanalizuodami idėjų. Netrukus žinosite teisingą sprendimą.

 

Užrašykite mintis © Pixabay.com

Šaltinis: Knigikratko.ru  

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder